κρεαταΤον κίνδυνο εισαγόμενα κρέατα να βαφτίζονται και να πωλούνται ως ελληνικά επισημαίνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ),

καθώς οι έλεγχοι λόγω έλλειψης προσωπικού είναι ανεπαρκείς ενώ και το σύστημα που έχει δημιουργηθεί για την πάταξη των ελληνοποιήσεων εποπτεύεται πλημμελώς.

Η ΕΔΟΚ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι για την αποτροπή, τον εντοπισμό, την στήριξη του ελεγκτικού μηχανισμού της πολιτείας και την ενημέρωση των καταναλωτών, η ΕΔΟΚ έχει προτείνει στους αρμόδιους φορείς (ΥΠΑΑΤ, ΕΛΓΟ) συγκεκριμένες διαδικασίες και μέτρα, τα οποία βασίζονται στην πλήρη αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών και τη δημιουργία νέων και σύγχρονων πληροφορικών συστημάτων.

Παράλληλα αναφέρει πως η συνεχής στοχοποίηση ορισμένων επαγγελματικών κλάδων και η ταυτόχρονη αναφορά στην έλλειψη προσωπικού και συνεπώς στην ανεπάρκεια των ελέγχων από μέρους των υπευθύνων δεν μπορεί να αποτελεί τη μόνιμη δικαιολογία ούτε άλλωστε έχει και μεγάλη σημασία ως προς την προοπτική βελτίωσης, στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.

Οι αδυναμίες του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ, που δημιουργήθηκε βασικά για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, λειτουργεί μεν αλλά επιβλέπεται πλημμελώς, τονίζεται από την ΕΔΟΚ, αλλά για να αποδώσει χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και προσεκτική εξέταση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.

διατροφΕπίσης, η πλήρης και συνεχής καταγραφή και παρακολούθηση των ζωικού κεφαλαίου της χώρας θα είναι το αξιόπιστο σημείο αναφοράς και σύγκρισης για το τι είναι ελληνικό και τι βαφτίζεται ελληνικό από τον παραγωγό, στο σφαγείο, στον έμπορο και στον κρεοπώλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.