akinita.19.12.708

Κίνδυνος υπάρχει να πέσουν στα χέρια των distress funds 250.000 ακίνητα, μετά τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν για τα «κόκκινα» δάνεια.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο «κόκκινο» 150.000 δάνεια νοικοκυριών και 50.000 επιχειρηματικά με εγγυήσεις ακίνητα ενώ στον «αέρα» βρίσκονται ήδη 30.000-50.000 εξοχικά, καθώς μετά από την ψήφιση του νόμου δεν προστατεύεται κανένα νοικοκυριό που χρωστάει δάνειο για δευτερεύουσα κατοικία, σύμφωνα με την «Ημερησία». Επίσης, από την ψήφιση του νόμου, οι επιχειρήσεις που δεν θεωρούνται μικρομεσαίες μπορεί να βρεθούν να χρωστάνε σε distress funds που θα έχουν αγοράσει το δάνειό τους. Ακόμη, από τις 15 Φεβρουαρίου θα μεταπωλούνται σε funds και στεγαστικά δάνεια α΄κατοικίας.



Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι από τον Φεβρουάριο θα υπάρξει νέα διαβούλευση για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα δάνεια μικρομεσαίων (ο νόμος θα καθορίζει με βάση τους τζίρους και το προσωπικό που απασχολούν) και τα καταναλωτικά δάνεια.

iefimerida

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.