φυλακε 3Ανήμερα της εορτής του ιερομάρτυρος αγίου Ελευθερίου, το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κρατουμένων του νομού Γρεβενών άνοιξε τις πύλες του, για να τελεστεί η εορταστική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στον αύλειο χώρο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και παρουσία του υπαλληλικού προσωπικού και των κρατουμένων αλλά και απλών ανθρώπων που έφτασαν από τα Γρεβενά με πλούσια κεράσματα για τους κρατουμένους.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στο κήρυγμά του πως το θέμα της ελευθερίας δεν έχει να κάνει μόνο με το σώμα αλλά κατεξοχήν είναι θέμα ψυχής, καθώς κάποιος μπορεί να ζει στην ελευθερία, αλλά να είναι φυλακισμένος από τα πάθη του, σε αντίθεση με κάποιον που μπορεί να έχει στερηθεί την ελευθερία του, αλλά να ζει ελευθερωμένος από τα πάθη του.
φυλακε
Στο τέλος οι κρατούμενοι ζήτησαν από τον Σεβασμιώτατο να βγούνε μπροστά στην εκκλησία μία φωτογραφία, δηλώνοντας την ευαρέσκειά τους για την παρουσία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.