lit-708_0

Η καθιερωμένη λειτουργία μόνο για άντρες, που πραγματοποιείται ανελλιπώς δύο φορές τον χρόνο εδώ και δεκατέσσερα χρόνια στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 8 το βράδυ.

Μια ακόμη χρονιά, άνδρες από όλη την Κρήτη, θα «προβάλλουν» όπως συνηθίζεται να λέγεται στο νησί, στην εκκλησία μετά και το κάλεσμα του ιερέα Ανδρέα Κεφαλογιάννη, για να λειτουργηθούν, να μεταλάβουν και να ακούσουν το κήρυγμα για τα μηνύματα των Χριστουγέννων στη σημερινή εποχή.


Από το 2001 την εποχή που ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου, σκέφτηκε να φέρει τους άντρες των Ανωγείων και των γύρω χωριών του Μυλοποτάμου, ασχέτου ηλικίας, κοντά στην εκκλησία, μέχρι και σήμερα, οι περισσότεροι και κυρίως οι κτηνοτρόφοι, δίνουν ραντεβού στην εκκλησία, για να λειτουργηθούν δεδομένου ότι λόγω των ασχολιών τους δεν μπορούν να λειτουργηθούν Κάθε χρόνο, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια κατακλύζεται από άντρες όχι μόνο των Ανωγείων, αλλά από όλα τα μέρη της Κρήτης, και μεταξύ άλλων πέρα της θείας λειτουργίας, κουβεντιάζουν για θέματα που τους απασχολούν, προβληματισμούς που μεταφέρουν ο ένας στον άλλον, ψάχνοντας εκτός από συμπαράσταση κοινή λύση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εφημέριος του ναού, τόνισε την ανάγκη επικοινωνίας ακόμη και μέσω του «διαδρόμου» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, της πίστης και της ορθοδοξίας. «Είναι σημαντικό στους καιρούς μας, να μπορούν κάποιοι να σκέφτονται τους άλλους, εκείνους όλους που δίνουν αγώνα ζωής σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για να προσφέρουν στις οικογένειες τους τα απαραίτητα… Να τους σκέπτονται και να προσπαθούν να τους οπλίσουν με αγάπη, με προσευχή, με ζεστασιά και αλληλεγγύη. Όλοι όσοι έρχονται στη λειτουργία για τους άνδρες, γνωρίζουν πολύ καλά, πως δε μας χωρίζει τίποτε, και όλοι μαζί από κοινού, και φυσικά συν Θεό, μπορούμε να αντέξουμε στις δυσκολίες και να πάρουμε δύναμη από τη συμμετοχή στη λειτουργία και τη θεία κοινωνία».

«Οι καιροί είναι δύσκολοι», ανέφερε ο πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης, «αλλά δεν πρέπει να γονατίσει κανείς μας, κυρίως όμως, όλοι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, ώστε να εντοπίζουμε γρήγορα όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας».

Πέραν της λειτουργίας, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, πραγματοποιείται και μία δεύτερη λίγο πριν το Πάσχα και την Ανάσταση.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.