mantariniΓευστικό, μυρωδάτο και στην εποχή του, το μανταρίνι επιστρέφει για να μας θυμίσει πόσο ωφέλιμο σνακ είναι.Το μέγεθός του μας επιτρέπει να το έχουμε μαζί μας κάθε ώρα, ακόμη και στη δουλειά, ενώ η μυρωδιά του είναι πάντα έντονη και απολαυστική. Τα δυνατά του σημεία, όμως, είναι τα οφέλη του.
Η δύναμή του βρίσκεται στη βιταμίνη Α και στα καροτενοειδή, τα οποία του δίνουν το πορτοκαλί χρώμα και ταυτόχρονα του χαρίζουν ευεργετικές ιδιότητες. Ακόμη, σύμφωνα με μελέτες Ιαπώνων επιστημόνων, καταναλώνοντας χυμό μανταρινιού καθημερινά, μειώνετε τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου στο συκώτι, αρτηριοσκλήρυνσης και μεταβολικού συνδρόμου, ενώ παράλληλα μπορεί να ανακουφίσει το συκώτι από τη συμφόρηση.



Τα οφέλη του, όμως, δεν σταματούν εκεί. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, αφού τα 100 γραμμάρια αντιστοιχούν σε μόλις 44. Μιας και διανύουμε εποχή ιώσεων, θυμηθείτε ότι σε περιπτώσεις πυρετού, το μανταρίνι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφισή του και φυσικά έχει και καλωπιστική δράση, αφού τα έλαιά του έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθούν το δέρμα σας να ξαναβρεί την ισορροπία του.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.