isis-708_5

Πόλεμο στη Δύση έχει κηρύξει το Ισλαμικό Κράτος προσπαθώντας να δημιουργήσει το δικό του μουσουλμανικό κράτος, που θα ξεκινά από τη Β. Αφρική και θα φτάνει στην κεντρική Ασία, αιματοκυλώντας πόλεις του κόσμου και σκορπώντας τον τρόμο.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το ISIS υποστηρίζεται από μεγάλη μερίδα μουσουλμάνων, μια άποψη που υιοθετεί και διατυμπανίζει ο υποψήφιος για το χρήσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.

Πόσο όμως αληθής είναι αυτή η άποψη;

Η πραγματικότητα απ’ ότι φαίνεται απέχει πολύ από την παραπάνω θεωρία, με το μόλις 15% του μουσουλμανικού κόσμου να βλέπει θετικά τις ενέργειες του ISIS, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μαξ Γκάλκα. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε έρευνα της Pew.

Μετά τη Συρία, που έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό υποστήριξης του Ισλαμικού Κράτους, 21%, βρίσκεται η Νιγηρία και η Τυνησία με 14% και 13%, αντίστοιχα.

Δυσμενή άποψη για την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν στον Λίβανο (η έρευνα έγινε εκεί λίγες μέρες μετά την επίθεση εκεί). Στο Ιράκ, που είναι η γενέτειρα της οργάνωσης, μόλις το 5% έχει θετική άποψη.

 

iefimerida

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.