osfp2Στην πιο σημαντική βραδιά της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του -μέχρι τώρα- ο Ολυμπιακός ήταν ανέτοιμος.

Παρουσιάστηκε κατώτερος των απαιτήσεων και ηττήθηκε με 3-0 από την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη, με τους Λονδρέζους να παίρνουν την πρόκριση στους «16» του Champions League, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League. Οι Πειραιώτες καλούνταν να διαχειριστούν την πολυτέλεια ακόμα και μιας ήττας με διάφορα ενός γκολ, αλλά εκτέθηκαν από τον αφηνιασμένο Ζιρού (29′, 49′, 67′ πεν.) και την «παρέα» του. Οι «Κανονιέρηδες» είχαν δοκάρι στο 25′ με τον Φλαμινί και ουσιαστικά καθάρισαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Δεν απείλησε…

Ο Ολυμπιακός, με τον Ντα Κόστα στην αρχική ενδεκάδα, επιχείρησε να… ντυθεί Άρσεναλ στο πρώτο 20λεπτο αναζητώντας το γρήγορο γκολ που θα του έδιωχνε το άγχος. Κάνοντας παιχνίδι κυρίως από τα πλάγια, προσπάθησε με σέντρες να βρει κενά στην άμυνα της Λονδρέζων, χωρίς ωστόσο να απειλήσει άμεσα την εστία του Τσεχ, με εξαίρεση τη φάση του 20ου λεπτού όταν ο Πάρντο σούταρε, η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Σεμπά, το σουτ του τελευταίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε άουτ.

Δοκάρι και… γκολ

Οι «κανονιέρηδες» από την άλλη, στήθηκαν με προσανατολισμό το γκολ σε κάποια από τις αντεπιθέσεις, το οποίο μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχουν στη φάση του 25′. Ο Κάμπελ, μετά από μίνι επέλαση από τα πλάγια, πάσαρε στον Φλαμινί, η προβολή του οποίου όμως κατέληξε σττο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο. Στη συνέχεια της φάσης ο Ζιρού έπιασε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, αλλά ο Ρομπέρτο μπλόκαρε σταθερά. Η υπομονή της Άρσεναλ… έπιασε τόπο στο 29ο λεπτό. Ο Οζίλ έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, ο Ζιρού έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα ξεγέλασε τον Ρομπέρτο και κατέληξε στα δίχτυα (0-1).

Η Άρσεναλ είχε αποκτήσει το ψυχολογικό αβαντάζ που χρειαζόταν και στο 38` απείλησε εκ νέου την εστία του Ρομπέρτο, όμως το σουτ του Γουόλκοτ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ρομπέρτο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, όμως στο 40` το σουτ του Μαζουακού απέκρουσε ο Τσεχ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Κοσιενλί μετά την παράλληλη σέντρα του Πάρντο, λίγο έλειψε να σκοράρει στην εστία της ομάδας του, με την μπάλα τελικά να περνάει κόρνερ.

Κατέρρευσε μετά το 0-2

Ο Ολυμπιακός επέτρεψε στην Άρσεναλ να έχει το 55% στην κατοχή της μπάλας το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο είχε οκτώ προσπάθειες για γκολ στο διάστημα αυτό, τέσσερις περισσότερες από τους «κανονιέρηδες».

Όσο χαλαρά μπήκε η Άρσεναλ στο πρώτο μέρος, τόσο δυνατά μπήκε στο δεύτερο ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Και το πέτυχε μόλις στο 49ο λεπτό όταν από τη σέντρα του Ράμσεϊ από τα αριστερά, ο Ζιρού βγήκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και με πλασέ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ρομπέρτο (0-2).

To γρήγορο γκολ της Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να αφυπνίζει τους παίκτες του Σίλβα, οι οποίοι στο 51′ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να σκοράρουν. Μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ο Σιόβας έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως ο Τσεχ μπλόκαρε σταθερά. Έξι λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν εκ νέου, όμως με εντυπωσιακή εκτίναξη, ο Τσεχ είπε «όχι» στο πανέξυπνο φαλτσαριστό σουτ του Φορτούνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το τελείωσε ο Ζιρού

Η πίεση στους φιλοξενούμενους συνεχίστηκε (65′ σουτ Κασάμι μπλόκαρε ο Τσεχ), όμως η Άρσεναλ ήταν αυτή που έφτασε στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ με σκόρερ και πάλι τον Ζιρού. Στο 67ο λεπτό, σε σουτ του Μονρεάλ, ο Ελαμπντελαουί φάνηκε να αποκρούει με το χέρι μέσα στην περιοχή με τον Ριτσόλι να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Ζιρού ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, σημειώνοντας «χατ-τρικ» αλλά και το δέκατο προσωπικό γκολ σε 21 εμφανίσεις στο Champions League (0-3).

Ο Σίλβα έριξε στον αγώνα τους Ντομίνγκεζ (71`) και Ερνάνι (77`), όμως από τον ρυθμό του αγώνα και από την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του β` ημιχρόνου, η μοίρα του Ολυμπιακού ήταν κάτι παραπάνω από διαγεγραμμένη. Η αποχώρηση μεγάλης μερίδας φίλων του πειραϊκού συγκροτήματος πριν καν συμπληρωθεί το 80λεπτο της αναμέτρησης, μαρτυρούσε την απογοήτευση που υπήρχε για το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα το οποίο είναι γεγονός ότι στην αποψινή αναμέτρηση ήταν «φάντασμα» του εαυτού του.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: Φορτούνης 9`, Ελαμπντελαουί 66`- Ράμσεϊ 18`, Ζιρού 63`

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Φορτούνης, Κασάμι (71` Ντομίνγκεζ), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μαζουάκου, Πάρντο (86` Φινμπόγκασον), Σεμπά (77` Ερνάνι), Μπράουν.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Τσεχ, Μερτεσάκερ, Κοσιενλί, Οζίλ, Ζιρού (91` Τσέιμπερς), Ουόλκοτ (72` Γκιμπς), Ράμσεϊ, Μονρεάλ, Φλαμινί, Μπεγερίν, Κάμπελ (90` Τσαμπερλέιν).

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 6ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
1. Μπάγερν 5 0 1 19-3 15 –ΦΑΣΗ «16»
2. Αρσεναλ 3 0 3 12-11 9 –ΦΑΣΗ «16»
——————————————————
3. Ολυμπιακός 3 0 3 6-13 9 –EUROPA LEAGUE
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 0 5 3-14 3

Πήρε την πρόκριση η Ρόμα, πέρασε το… τεστ ο Μουρίνιο, έκανε την έκπληξη η Γάνδη

Πήρε την πρόκριση η Ρόμα, πέρασε το... τεστ ο Μουρίνιο, έκανε την έκπληξη η ΓάνδηΤο φιλί της ζωής πήρε η Τσέλσι που νίκησε 2-0 την Πόρτο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και προκρίθηκε στους «16» του Champions League. Μπορεί στην Αγγλία να παραπαίουν, όμως στην Ευρώπη οι «μπλε» έδειξαν χαρακτήρα και πήραν την πρώτη θέση του 7ου ομίλου, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο απέκλεισε την πρώην ομάδα του. Ως δεύτερη πέρασε η Ντιναμό Κιέβου που ξεπέρασε εύκολα (1-0) το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η αδιάφορη και αποκλεισμένη Λιόν νίκησε 2-0 τη Βαλένθια στο «Μεστάγια», στο ντεμπούτο του Γκάρι Νέβιλ στον πάγκο των «νυχτερήδων» που θα συνεχίσουν στο Europa League. Αυτό σημαίνει ότι στους «16» του Champions League προκρίθηκε η πρωτοεμφανιζόμενη, Γάνδη, που νίκησε 2-1 τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Μάλιστα, η Γάνδη γίνεται η πρώτη βελγική ομάδα που περνά στη νοκ άουτ φάση, τα τελευταία 15 χρόνια!

Ματς-θρίλερ έγινε στο «Ολύμπικο» όπου Ρόμα και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Οι «τζιαλορόσι» παρότι απέτυχαν να νικήσουν τους Λευκορώσους, πέρασαν στους «16» στην ισοβαθμία με τη Λεβερκούζεν (1-1 με τα… δεύτερα της Μπαρτσελόνα). Κινδύνευσαν όμως άμεσα από τη ΜΠΑΤΕ που σε περίπτωση νίκης, θα είχε κάνει το μεγάλο «μπαμ». Τώρα, έμεινε τελευταία, ενώ στο Europa συνεχίζει η Λεβερκούζεν.

Τα γκρουπ πρώτων – δεύτερων

Τη Δευτέρα στη Νιόν θα γίνει η κλήρωση των «16» του Champions League. Οσες προκρίθηκαν από τους ομίλους θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, ανάλογα με τη θέση την οποία κατέκτησαν. Δεν γίνεται να κληρωθούν μεταξύ τους ομάδες που μετείχαν στον ίδιο όμιλο, ούτε ομάδες από την ίδια χώρα.

Αναλυτικά οι «16»:

ΠΡΩΤΟΙ ΟΜΙΛΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Τσέλσι (Αγγλία)
Μπάγερν (Γερμανία)
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΟΜΙΛΩΝ
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
Ρόμα (Ιταλία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Αρσεναλ (Αγγλία)
Γάνδη (Βέλγιο)

* Στο Europa League (επίσης τη Δευτέρα η κλήρωση) συνεχίζουν οι: Ολυμπιακός, Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία), Γαλατάσαράι (Τουρκία), Σεβίλη (Ισπανία), Πόρτο (Πορτογαλία), Λεβερκούζεν (Γερμανία), Βαλένθια (Ισπανία).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στην 6η και τελευταία στροφή των ομίλων:

–1ος ΟΜΙΛΟΣ–

Παρί Σ.Ζ. – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0
(57΄ Μόουρα, 86΄ Ιμπραϊμοβιτς)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλμε 8-0
(12΄,24΄ Μπενζεμά, 39΄,47΄,50΄,59΄ Ρονάλντο, 70΄ Κόβατσιτς)

–2ος ΟΜΙΛΟΣ–

Βόλφσμπουργκ – Μάντσεστερ Γ. 3-2
(13΄,84΄ Νάλντο, 29΄ Βιεϊρίνια – 10΄ Μαρσιάλ, 82΄ Γκιλαβογκί)

Αϊντχόφεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1
(78΄ Λούουκ Ντε Γιονγκ, 85΄ Πρόπερ – 76΄πεν. Ιγκνάσεβιτς)

–3ος ΟΜΙΛΟΣ–

Γαλατασαράι – Αστάνα 1-1
(64΄ Ινάν – 62΄ Τουμάσι)

Μπενφίκα – Ατλέτικο Μαδρ. 1-2
(75΄ Μήτρογλου – 33΄ Σαούλ Νιγκέθ, 55΄ Βιέτο)

–4ος ΟΜΙΛΟΣ–

Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 4-2
(15΄ Νταβίντ Σίλβα, 80΄,81΄ Στέρλινγκ, 85΄ Μπονί – 18΄ Κορμπ, 42΄ Καετάνο)

Σεβίλη – Γιουβέντους 1-0
(65΄ Γιορέντε)

–5ος ΟΜΙΛΟΣ–

Λεβερκούζεν – Μπαρτσελόνα 1-1
(23΄ Ερνάντες – 20΄ Μέσι)

Ρόμα – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-0

–6ος ΟΜΙΛΟΣ–

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπάγερν 0-2
(61΄,64΄ Λεβαντόφσκι)

Ολυμπιακός – Αρσεναλ 0-3
(29΄,49΄,67΄πεν. Ζιρού)

–7ος ΟΜΙΛΟΣ–

Ντιναμό Κιέβου – Μακάμπι Τ.Αβίβ 1-0
(16΄ Γκάρμας)

Τσέλσι – Πόρτο 2-0
(12΄αυτ. Μαρκάνο, 52΄ Γουϊλιαν)

–8ος ΟΜΙΛΟΣ–

Βαλένθια – Λιόν 0-2
(37΄ Κορνέ, 76΄ Λακαζέτ)

Γάνδη – Ζενίτ Αγ.Πετρ. 2-1
(18΄ Ντεπουάτρ, 78΄ Μιλίτσεβιτς – 65΄ Τζιούμπα)

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.