newego_LARGE_t_901_106761144_type12905

Η φωτογραφία του Αμπντούλ Χαλίμ αλ-Ατάρ με την κόρη του ανά χείρας να πουλάει στυλό για να την ζήσει, έγινε viral κι έκανε το γύρο του κόσμου.

Ο νεαρός άνδρας που περιπλανιόταν στους δρόμους της Βηρυτού για να βγάλει τα προς το ζην, όχι μόνο ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, αλλά εξασφαλίζει κι αυτό των παιδιών του, μιας και η ζωή του έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Χάρη στα 191.000 δολάρια που συγκεντρώθηκαν σε μία καμπάνια που έγινε για την ενίσχυσή του, έχει σήμερα τρεις επιχειρήσεις.

 

Ο 33χρονος πατέρας δύο παιδιών άνοιξε ένα φούρνο πριν από δύο μήνες, ενώ από τότε πρόσθεσε ένα κεμπαμπτζίδικο και ένα μικρό εστιατόριο στις επιχειρήσεις του, στις οποίες εργάζονται 16 πρόσφυγες από τη Συρία.

Η φωτογραφία του, από την προσπάθειά του να πουλήσει στυλό στην ασφυκτική ζέστη της Βηρυτού το περασμένο καλοκαίρι είχε συγκινήσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ενας από αυτός ήταν ένας δημοσιογράφος στη Νορβηγία, ο Γκισούρ Σιμόναρσον, ο οποίος δημιούργησε το λογαριασμό @buy_pens στο Twitter και ταυτόχρονα ξεκίνησε μία καμπάνια στο διαδίκτυο, με στόχο τη συγκέντρωση 5.000 δολαρίων για τον αλ-Ατάρ και την οικογένειά του. Τρεις μήνες αργότερα, η καμπάνια είχε αποφέρει το τριπλάσιο ποσό.

 

«Δεν άλλαξε μόνο η δική μου ζωή, αλλά και εκείνη των παιδιών μου και των ανθρώπων από τη Συρία τους οποίους βοήθησα», είπε ο αλ-Ατάρ, ο οποίος δώρισε περίπου 25.000 δολάρια σε φίλους και συγγενείς στην πατρίδα του.

Πέρα από τις επιχειρήσεις, κατάφερε να φύγει από το σπίτι με τη μία κρεβατοκάμαρα την οποία μοιραζόταν με τα παιδιά του, σε ένα με δύο υπνοδωμάτια. Εκεί πλέον η 4χρονη Ρέεμ- την οποία κρατούσε στην αγκαλιά του ο αλ-Ατάρ- παίζει με τα νέα της παιχνίδια, ενώ ο 9χρονος αδερφός της Αμπντουλελάχ κατάφερε να επιστρέψει στο σχολείο έπειτα από τρία χρόνια.

 

Ο Αμπντούλ που είναι Παλαιστίνιος, αν και προέρχεται από τη Συρία, δυσκολεύτηκε να πάρει τα λεφτά και παρότι η Indiegogo και η Paypal παρακράτησαν περίπου 20.000 για τη διαδικασία και τις τράπεζες, κατάφερε να φέρνει λίγα λίγα μέσω ενός φίλου του που έκανε αναλήψεις στο Ντουμπάι.

 
newsonly

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.