FDE5F39B8986120F18000928335A244BΤρίζει συθέμελα το αρχηγείο της FIFA στη Ζυρίχη. Η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου πως οκτώ από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο διαφθοράς της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έχουν έλθει σε συμφωνία με τις αρχές για να δηλώσουν ένοχοι.

Μάλιστα η πρώτη Αφροαμερικανή υπουργός Δικαιοσύνης στην Ιστορία, πρόσθεσε πως απο τους οκτώ, οι πέντε δεν συμπεριλαμβάνονται στον πρώτο κύκλο διώξεων που ξεκίνησε με την έφοδο της αστυνομίας στην Ελβετία πριν από έξι μήνες.

Η Υπουργός Λιντς δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες έκδοσης των Χουάν Ανχελ Ναπούτ (πρόεδρου της CONMEBOL) και Αλφρέντο Χουαϊτ (πρόεδρου της Π.Ο. της Ονδούρας και αντιπρόεδρου της FIFA), οι οποίοι συνελλήφθησαν στην Ελβετία.

«Η προδοσία της εμπιστοσύνης στην υπόθεση αυτή, είναι εξωφρενική. Οι έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της FIFA είναι εκτεταμένες και συνεχίζονται».

Τρίμηνος αποκλεισμός από τη FIFA στους συλληφθέντες παράγοντες
Η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Χουάν Άνχελ Ναπούτ και Αλφρέντο Χάουιτ, τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό 90 ημερών από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το άθλημα, μετά τη σύλληψή τους στην Ελβετία.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης το πρωί της Πέμπτης, μετά το κατηγορητήριο που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος τους και το οποίο αναφέρεται σε εκβιασμό, συνομωσία και διαφθορά.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.