eidomenh
Νέα επεισόδια μεταξύ μεταναστών και προσφύγων ξέσπασαν σήμερα το πρωί στην Ειδομένη, όπου η κατάσταση παραμένει εκρηκτική.

Τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, τα οποία είχαν αποκλειστεί χθες από Ιρανούς σε ένδειξης διαμαρτυρίας γιατί δεν τούς επιτρέπεται να περάσουν, άνοιξαν χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί πρόσφυγες και μετανάστες να συνωστιστούν και πάλι μπροστά από το συρματόπλεγμα και να προκληθεί ένταση.

Όπως μετέδωσε ο Παναγιώτης Μανής, η αρχική μικροένταση εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο μεταξύ των μεταναστών στους οποίους δεν επιτρέπεται η διέλευση από τα σύνορα και των προσφύγων, οι οποίοι μπορούν να περάσουν.

Οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να απομακρύνουν τους μετανάστες από το συρματόπλεγμα προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση.

Και χθες η περιοχή θύμιζε πεδίο μάχης με αλλεπάλληλα επεισόδια μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, τα οποία αξύνθηκαν ακόμα περισσότερο μετά το θάνατο ενός Μαροκινού, ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία όταν ανέβηκε σε βαγόνι τραίνου, που ήταν σταματημένο στο σταθμό.

Λίγο αργότερα, από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προανήγγειλε δυναμική επέμβαση τις επόμενες μέρες.

“Στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και η λύση αυτή προφανώς δεν θα είναι μια βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι μια δύσκολη λύση για την κυβέρνησή μας και πιστεύω για όλα τα πολιτικά κόμματα αφού κανείς δεν θέλει να ασκείται βία ή οτιδήποτε άλλο. Δίνουμε μια ευκαιρία και προσπαθούμε να το αποφύγουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.