astegos.1.12.708

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ο Μπεν Σλάπιγκ είναι ουσιαστικά άστεγος. Ο 25χρονος Αμερικανός δεν έχει σταθερή διεύθυνση, ούτε στην τσέπη του βρίσκονται τα κλειδιά κάποιου διαμερίσματος.

Γιατί να πληρώνει ενοίκιο, όταν τον περιμένει ο κόσμος; Σε αυτή τη φράση συνοψίζεται όλη η φιλοσοφία του. Ο Σλάπιγκ είναι ένας «χομπίστας», όπως αποκαλούνται όσοι κάνουν ότι και εκείνος: είναι ένας επαγγελματίας ταξιδιώτης με εμμονή στην πολυτέλεια, ο οποίος εκμεταλλεύεται τα μπόνους που δίνουν οι αεροπορικές εταιρείες και οι πιστωτικές κάρτες σε όσους ταξιδεύουν συχνά, αξιοποιώντας τα δωρεάν μίλια. Ετσι, μπορεί να γυρίζει τον κόσμο στο μίνιμουμ του κόστους.

Από τότε που ξεκίνησε, σχεδόν πριν από μία δεκαετία, δεν έχει ταξιδέψει ποτέ σε οικονομική θέση. Συνήθως, καλύπτει 400.000 μίλια το χρόνο, αρκετά για το γύρο του πλανήτη 16 φορές. Κατά μέσο όρο, περνά 4 ώρες την ημέρα σε αεροπλάνο, ενώ επιβιβάζεται σε διεθνή πτήση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.


Οταν δεν είναι στον αέρα, ο απόφοιτος μάρκετινγκ προτιμά πολυτελή ξενοδοχεία, αν και δεν του αρέσει να μένει στο ίδιο μέρος πάνω από τρεις συνεχόμενες ημέρες. «Στο αεροπλάνο νιώθω σαν στο σπίτι μου», λέει στο CNN μιλώντας από το Λος Αντζελες, μία ημέρα πριν από την αναχώρησή του για τη Μαδρίτη.

«Το σπίτι μου είναι η Α’ θέση στην Emirates, ή σε κάποια άλλη εταιρεία. Ξέρω κάθε γωνιά των καθισμάτων, είμαι εξοικειωμένος με τις αεροσυνοδούς. Συνήθως συναντώ τα ίδια πληρώματα», προσθέτει ο άνθρωπος που πριν από 1,5 χρόνο αποφάσισε να ξενοικιάσει το διαμέρισμά του στο Σιάτλ.

Μία ματιά στο λογαριασμό του στο Instagram αρκεί για να καταλάβει κανείς την πολυτέλεια μέσα στην οποία ζει, είτε βρίσκεται σε αεροπλάνο, είτε σε κάποιο σπα ή σε μία σουίτα ξενοδοχείου. Εικόνες που σίγουρα κάνουν τους 36.000 ακολούθους του να ζηλεύουν.

Βέβαια, όπως φροντίζει να ξεκαθαρίσει στο ιδιαίτερα δημοφιλές blog του- το One Mile at a Time- αυτό το επίπεδο της πολυτέλειας δεν είναι πέρα από τις δυνατότητες ενός μέσου ταξιδιώτη. Απλά πρέπει να κάνουν προσεκτική προετοιμασία. «Αν ήταν εύκολο, ο καθένας θα το έκανε», λέει, εξηγώντας ότι οι «Χομπίστες» είναι άνθρωποι που απολαμβάνουν την πολυτέλεια και μπορεί να είναι από φοιτητές μέχρι 80χρονοι.

Το πάθος του για τα ταξίδια ξεκίνησε όταν ήταν 14 ετών και είδε μία διαφήμιση της United Airlines για δωρεάν μίλια στους ταξιδιώτες. Επεισε τους γονείς του να τον αφήσουν να περάσει το καλοκαίρι ταξιδεύοντας από τη μία άκρη των ΗΠΑ στην άλλη, μαζεύοντας πόντους, με την υπόσχεση ότι το επόμενο οικογενειακό ταξίδι στη Γερμανία θα γινόταν στην Α’ θέση.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο έφηβος τα είχε καταφέρει,καθώς μετά βίας βγήκε από το αεροδρόμιο, κάνοντας μερικές φορές μέχρι και 8 πτήσεις την εβδομάδα. Πώς όμως κατάφερε να πείσει τους γονείς του να του το επιτρέψουν σε τόσο νεαρή ηλικία;

«Ο μεγαλύτερος αδερφός μου πέθανε μικρός. Πριν από αυτό, οι γονείς μου ήταν επικεντρωμένοι στις σπουδές. Μετά όμως, ήθελαν να απολαύσω τη ζωή και είδαν ότι είχα πάθος για αυτό. Δεν νομίζω ότι περίμεναν να το κάνω επάγγελμα. Ηταν απλά μία παιδική εμμονή», εξηγεί στο CNN.

Οσο για το αν αυτός ο τρόπος ζωής δυσκολεύει τη διατήρηση των σχέσεων, ο Σλάπινγκ απαντά: «Ειλικρινά, δυσκολευόμουν να διατηρήσω σχέσεις ακόμη και όταν έμενα στο ίδιο μέρος. Είναι δύσκολο, αλλά οι καλοί μου φίλοι καταλαβαίνουν τι κάνω. Οσο για τις ερωτικές σχέσεις, αυτό είναι πιο δύσκολο».

Ακόμη και μετά από τόσα ταξίδια- έχει συμπληρώσει περίπου 5 εκατ. μίλια σε πτήσεις- δηλώνει ότι ακόμη έχει τον ενθουσιασμό των έξι ετών του. «Εντυπωσιάζομαι με τον ίδιο τρόπο όταν βλέπω το ηλιοβασίλεμα στον αέρα. Κάθε φορά, κολλάω τα μάτια μου στο παράθυρο», λέει. Και αυτό, δεν πρόκειται να αλλάξει, καταλήγει.

 iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.