Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπριζόλες 3.000 ευρώ – Η ειδική «θεραπεία» που εφαρμόζει το κρεοπωλείο που τις πουλά (εικόνες)

3 Δεκεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

kr-708_4Υψιστης ποιότητας και μοναδικής γεύσης είναι τα κρέατα που προφέρει ένας κρεοπώλης στη Γαλλία που πουλάει τις μπριζόλες του 3.000 ευρώ.

Ο Γάλλος Alexandre Polmard είναι κτηνοτρόφος, αγρότης και κρεοπώλης και ανήκει στην έκτη γενιά που εργάζεται στην ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1846.

Ο παππούς και ο πατέρας του εισήγαγαν μια θεραπεία για το κρέας, που ονομάζεται «χειμερία νάρκη». Κατά τη διαδικασία κρύος αέρας διοχετεύεται με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων ανά ώρα πάνω από το κρέας το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία -43 C.

Αυτό επιτρέπει στο κρέας να διατηρηθεί για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τον Polmard, χωρίς να χάνει το παραμικρό από την ποιότητα του.

«Η οικογένειά μου δεν θα ονειρευόταν ποτέ να εκτρέφει ζώα σε υπόστεγα, όπου δεν έχουν χώρο να περιπλανηθούν, δηλώνει και προσθέτει:

«Εδώ βρίσκονται στην ύπαιθρο, ζουν στα δάση και στα πάρκα. Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να προστατευθούν σε περίπτωση που βρέχει ή χιονίζει. Είναι πραγματικά μια διαμονή πέντε αστέρων!»

Το κρέας που πωλείται μόνο σε επιλεγμένους σεφ ανά τον κόσμο οι οποίοι περιμένουν μήνες σε λίστα αναμονής μπορεί να φτάσει να κοστίζει ακόμα και 3.000 ευρώ. Τόσο κοστίζει για παράδειγμα το Vintage Cote de Boeuf του 2000 (μπριζόλα rib).

Το εκτροφείο βρίσκεται έξω από μια μικρή πόλη του Saint Mihiel στην περιοχή Meuse της Λωρραίνης, στη βορειοανατολική Γαλλία.

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2015 at 18:41 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply