amerikhΠυρ σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες άνοιξαν ένοπλοι στην πόλη Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, αφήνοντας δεκάδες θύματα.

Οι LA Times αναφέρουν πως οι δράστες είναι τρεις, με τα θύματα να είναι τουλάχιστον 20, ενώ σύμφωνα με τον Independent US υπάρχουν 12 νεκροί.

Μέσω tweet το αστυνομικό τμήμα της πόλης επιβεβαίωσε το περιστατικό, ενώ το γραφείο του σερίφη, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, αναφέρει πως οι δράστες είναι ασύλληπτοι και συνιστά στους πολίτες να απομακρυνθούν από το σημείο της επίθεσης.


Αντίδραση Ομπάμα
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για την ένοπλη επίθεση ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σε δήλωσή του εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος. «Έχουμε ένα μοτίβο μαζικών επιθέσεων σε αυτή τη χώρα που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Υπάρχουν βήματα που μπορούμε να κάνουμε… Για να μειώσουμε τις πιθανότητες να γίνονται τόσο συχνά. Νόμους ασφάλειας περί όπλων βασισμένους στην κοινή λογική και πιο προσεκτικούς ελέγχους» ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, από την αρχή του χρόνου, δηλαδή μέσα σε 334 ημέρες, έχουν πραγματοποιηθεί 351 ένοπλες μαζικές επιθέσεις στις ΗΠΑ. Ως μαζική ένοπλη επίθεση ορίζεται οποιοδήποτε περιστατικό στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του δράστη.




iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.