ZEMPILIADOYΤα πράγματα είναι απλά. Ο συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ» έκανε εγγράφως τον απολογισμό των πεπραγμένων του πρώτου χρόνου της Περιφερειακής Αρχής.

Ο Περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας, καθώς λέει ότι  “δεν απαντά σε ψεύδη”.

Λογικό είναι αν έχεις μπερδέψει την αλήθεια με το ψέμα.

Βολικό, επίσης. Γιατί για να απαντήσεις σε τεκμηριωμένα επιχειρήματα πρέπει να έχεις και τι να πεις για να τα αντικρούσεις.

Εύκολο είναι το να βάζεις συνεργάτες σου να κάνουν ό,τι ξέρουν καλύτερα. Αήθεις επιθέσεις σε όποια/ον τολμά να πει πως ο ήλιος δε βγαίνει απ΄ τη… Δύση, όπως μάλλον νομίζουν οι κύριοι της σημερινής Περιφερειακής αρχής.

Τι μένει απ΄ όλα αυτά; Απογοήτευση, ανησυχία και αγωνία για το μέλλον του τόπου μας (σ. σ. ακόμα και από ανθρώπους που πίστεψαν και στήριξαν την υποτιθέμενη δημιουργική πνοή του κ. Καρυπίδη).

Αρκεί μια φορά να έρθει ένας πολίτης σε συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου και να δει Αντιπεριφερειάρχες να εισηγούνται προχειρογραμμένες και ελλιπείς προτάσεις, τον Περιφερειάρχη να ζητά να αποσυρθούν, την αντιπολίτευση να φιμώνεται και τελικά να ψηφίζονται μόνο απ΄ την πλειοψηφία, και απ΄ αυτήν με βαριά καρδιά, για να νιώσει άσχημα και να αναρωτηθεί: “Έτσι θα πάμε μπροστά; Έτσι θα δημιουργήσουμε;”.

Ειλικρινά δεν θέλουμε, ούτε μας νοιάζει αν ο κ. Καρυπίδης μας απαντήσει.

Άλλωστε στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας χρωστά να απαντήσει ο κος Καρυπίδης γι αυτή τη χαμένη χρονιά.

Εμείς τον καλούμε να αντιληφθεί το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε και να αναλογιστεί: Μπορεί τελικά να το σηκώσει ή όχι; Γιατί δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη Περιφέρεια να γίνει το πεδίο άσκησης ανευθυνότητας ενός Περιφερειάρχη που αν και λαλίστατος έφτασε να… καταπιεί τα λόγια του, καθώς αδυνατεί να απαντήσει σε σημαντικά θέματα.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

   Περιφερειακή Σύμβουλος

   Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.