cinque-terre-italiaΘυμάστε κάποτε που επιστρέφατε από ένα ταξίδι και συναντιόσασταν με τους φίλους σας για να τους δείξετε τις φωτογραφίες που τραβήξατε και τα μέρη που απαθανατίσατε; Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί με το instagram να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα social media που προβάλλουν την φωτογραφία. Κι όπως είναι φυσικό, από όλα τα μέρη του κόσμου, κάποια ξεχωρίζουν…

Οι παρακάτω προορισμοί μοιάζουν σαν να έχουν γεννηθεί για τα social media και όποιος τους επισκεφτεί, δεν χάνει την ευκαιρία να πατήσει το κουμπί του κινητού του και να ανεβάσει άμεσα φωτογραφίες σε ένα από τα μέσα κοινωνικής δικτυώσης που βασίζεται σε φωτογραφίες, το instagram. Ας δούμε μερικά από τα πιο αγαπητά και μοναδικά μέρη των χρηστών του instagram που ξεφεύγουν από τα καθιερωμάνα, των οποίων οι φωτογραφίες «τριγυρίζουν» στην πλατφόρμα.

Cinque Terre, Ιταλία

Με τόσα χρώματα, η περίφημη περιοχή Cinque Terre στις δυτικές ακτές της Ιταλίας δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητο τον επισκέπτη. Όμορφα μεσαιωνικά χωριά, εκκλησίες, παραδοσιακά εργαστήρια και πεντανόστιμη κουζίνα, όλα σε ένα κάδρο που μοιάζει παραμυθένιο.

Γαλάζια λίμνη, Ισλανδία

Κοιτώντας απλώς μια φωτογραφία μπορείτε να νιώσετε τον ατμό αυτού του φυσικού,γεωθερμικού σπα. Βρίσκεται στην Ισλανδία, μόλις 40 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ και σίγουρα αποτυπώνεται εντυπωσιακά στις φωτογραφίες.

Γκραντ Κάνιον, Αριζόνα, Η.Π.Α.

Ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το Γκραντ Κάνιον είναι ένα μακρύ φαράγγι μήκους 446 χιλιομέτρων, πλάτους μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρων και βάθους που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα. Προσέξτε μόνο μη σταθείτε για selfie στην άκρη του.

Προβηγκία, Γαλλία

Μέσα Ιουνίου με μέσα Ιουλίου οι λεβάντες είναι ανθισμένες και η Προβηγκία ντύνεται στα μοβ, με απεικονίσεις που χαρίζουν χρώμα και ντύνουν συχνά την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή όσων την έχουν επισκεφτεί.

Σαντορίνη, Ελλάδα

Η Σαντορίνη κάνει θραύση το καλοκαίρι στο instagram χρηστών από όλο τον κόσμο που την επισκέπτονται και δεν χάνουν ευκαιρία να φωτογραφήσουν τα Φηρά, τα ηλιοβασιλέματα και τα πανέμορφα άσπρα κυκλαδίτικα σπίτια.

Λίμνη Retba, Σενεγάλη

Η λίμνη που χωρίς κανένα φίλτρο εντυπωσιάζει χάρη στο ροζ της χρώμα, που οφείλεται στα φύκια Dunaliella salina, τα οποία της χαρίζουν αυτή την απόχρωση, πιο ορατή τις περιόδους ξηρασίας, από τον Νοέμβριο ως τον Ιούνιο. Η λίμνη αυτή είναι επίσης διάσημη και για την περιεκτικότητά της σε αλάτι, που φτάνει μέχρι και 40% σε κάποια σημεία.

Βουνό Τραπέζι, Νότια Αφρική

Πρόκειται για την πιο εκπληκτική θέα του Cape Town –αρκεί να μην φοβάστε τα ύψη. Το βουνό Τραπέζι (Table Mountain) είναι ένα επίπεδο βουνό που αποτελεί σημαντική τουριστική ατραξιόν, ειδικά για πεζοπόρους, και σίγουρα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, «συμβατικά» βουνά με τις συνηθισμένες κορυφές και τα κλασικά σχήματα.

Βράχοι Moher, Ιρλανδία

Παράκτιοι βράχοι που υψώνονται 214 μέτρα από τον Ατλαντικό στη δυτική πλευρά της χώρας και πραγματικά χαρίζουν φωτογραφίες-αφίσες στους επισκέπτες τους, οι οποίοι φτάνουν το 1 εκατομμύριο κάθε χρόνο.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.