gb708_0

H Ελλάδα κατέχει την έκτη θέση μεταξύ των 10 χωρών με το μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων πέντε αστέρων σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η trivago.grσχετικά με την κατανομή των ξενοδοχείων. 

Από τα αποτέλεσματα της έρευνας τόσο σχετικά με τις χώρες όσο και με τις πόλεις με τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στον κόσμο προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη ενώ στις τρεις πρώτες θέσεις είναι η Κίνα, η Τουρκία και το Μεξικό.



Τα ελληνικά ξενοδοχεία αυτού του τύπου υπολογίζονται περίπου στα 420, αντιπροσωπεύοντας το δύο τοις εκατό της συνολικής δυναμικότητας της χώρας σε ξενοδοχεία.

Πρώτη στην κατάταξη είναι η Κίνα με περίπου 2940 ξενοδοχεία πέντε αστέρων, αντιπροσωπεύοντας προσεγγιστικά το δύο τοις εκατό του συνόλου των ξενοδοχειακών μονάδων της. Ακολουθεί η Τουρκία με 800 περίπου ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τα οποία αποτελούν το έξι τοις εκατό του συνόλου της.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή των ξενοδοχείων πέντε αστέρων ανά τον κόσμο, καθώς και οι συγκεκριμένες πόλεις παγκοσμίως με τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία.

Αν αναλύσουμε το ποσοστό των ξενοδοχείων με πέντε αστέρια ανά χώρα, μπορούμε να τραβήξουμε μια νοητή γραμμή που χωρίζει το χάρτη σε δύο τμήματα: το βόρειο, που απαρτίζεται κυρίως από χώρες των οποίων τα ξενοδοχεία με πέντε αστέρια αποτελούν προσεγγιστικά το ένα τοις εκατό του συνόλου, και το νότιο, όπου – με κάποιες εξαιρέσεις, όπως η Βραζιλία και η Αυστραλία- το ποσοστό των πολυτελών ξενοδοχείων κυμαίνεται μεταξύ δύο και πέντε τοις εκατό ανά χώρα. Επιπλέον, ενώ οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων που αντιστοιχούν στο ένα τοις εκατό του συνόλου πλήθους τους, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 10 τοις εκατό αντίστοιχα.

Έτσι, το Sharm el-Sheikh και Ντουμπάι βρίσκονται μεταξύ των 10 πόλεων παγκοσμίως με το μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων πέντε αστέρων.
Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το βάρος των χωρών της Μέσης Ανατολής και ορισμένων αφρικανικών προορισμών όπως η Τανζανία, η Κένυα και η Νότια Αφρική, στην κάθε μια από τις οποίες περίπου το πέντε τοις εκατό των ξενοδοχείων που υπάρχουν είναι πέντε αστέρων. Στην Αμερική, εξίσου υψηλά ποσοστά ύπαρξης πεντάστερων ξενοδοχείων συναντώνται στο Μεξικό, στην Κούβα και στη Δομινικανή Δημοκρατία.
Εξετάζοντας την Ασία, η Κίνα προφανώς δεν θα μπορούσε να μην έχει σημαντική δυναμική και σε αυτό τον τομέα. Πέραν του ότι είναι η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό πεντάστερων ξενοδοχείων, πέντε από τις δέκα πόλεις στον κόσμο με τα περισσότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων είναι κινέζικες.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.