katr-708_0Το θέμα του ασφαλιστικού τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώνοντας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι σκοπός είναι η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να γίνει πιο ορθολογικό και δίκαιο και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζεται ο αναδιανεμητικός του χαρακτήρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σχεδιασμό για το ασφαλιστικό σύστημα περιλαμβάνονται τα εξής σημεία:

  • Καθιέρωση εθνικής σύνταξης με «ρήτρα ανάπτυξης», που θα χορηγείται σε όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι σύνταξη θα παίρνουν όλοι, ακόμα και οι μακροχρόνια άνεργοι. Στην εθνική σύνταξη προστίθεται η αναλογική σύνταξη με ενιαίο συντελεστή αναπλήρωσης επί του μισθού ή του εισοδήματος.
  • Οι εισφορές θα υπολογίζονται ανάλογα με το μισθό ή το εισόδημα.
  • Ενιαίοι κανόνες για τον υπολογισμό των συντάξεων όλων των ασφαλισμένων.

Μετά την αποχώρηση του υπουργού η συνεδρίαση της ΠΓ συνεχίστηκε και ασχολήθηκε με άλλα ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος περίπου στα μέσα του Δεκεμβρίου, με αντικείμενο την πορεία προς το Συνέδριο και τις πολιτικές εξελίξεις.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.