29 νεκροί στο ξενοδοχείο Radisson- ανάμεσά τους δύο μαχητές

maliΤριήμερο πένθος κήρυξε η κυβέρνηση στο Μάλι μετά την επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu στηνπρωτεύουσα Μπαμακό από ένοπλους μαχητές, θέτοντας παράλληλα τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δέκα ημέρες.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκλήθηκε και διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, στο οποίο προέδρευσε ο πρόεδρος της χώρας Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά.

Όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος Κεϊτά, 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Στον αριθμό των νεκρών συμπεριλαμβάνονται και δύο μαχητές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ένας υπήκοος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα του Κατάρ μετέδωσε χθες ότι την ευθύνη για την πολύνεκρη χθεσινή επίθεση ανέλαβε η οργάνωση αλ Μουραμπιτούν, μια τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα.

Οι φωτογραφίες του Reuters προδίδουν όλη τη φρίκη που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ξενοδοχείο τη στιγμή της επίθεσης.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.