11η Αγωνιστική: Ήταν… Πασάς στα Γιάννενα, σημαντική νίκη και για τον Αστέρα…

GHPEDO ΓΗΠΕΔΟ -Ο διαιτητής Παππάς αποφάσισε την μη διεξαγωγή του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Μετά από έντονες διαβουλεύσεις που κράτησαν πάνω από μία ώρα ο διαιτητής Παππάς αποφάσισε ότι το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ΔΕΝ θα διεξαχθεί.

Η κατάσταση στη Λεωφόρο είχε ηρεμήσει για πάνω από μία ώρα, μετά τα όσα έγιναν κατά την είσοδο του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο όπου μία φωτοβολίδα έπεσε στο πόδι του Φινμπόγκασον.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις, με την πλευρά του Ολυμπιακού να ζητά να μη γίνει το παιχνίδι και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να ζητούν να ξεκινήσει και να διακοπεί αν συμβεί το παραμικρό.

Ο διαιτητής Παππάς άργησε χαρακτηριστικά να πάρει την τελική του απόφαση που ήρθε τελικά λίγο μετά τις 20:00.

Η πρώτη βόλτα των παικτών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο έγινε λίγο μετά τις 18.00 όταν και συνέβη το περιστατικό με τη φωτοβολίδα.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα ηρέμησαν εντελώς, αλλά απόφαση για να ξεκινήσει το ματς δεν υπήρξε. Ο διαιτητής Παππάς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο στις 19.50 για να επιθεωρήσει την κατάσταση και είπε ότι θα πάρει την τελική του απόφαση σε δέκα λεπτά.

Μετά την ανακοίνωση της οριστικής ματαίωση του αγώνα ακολούθησανσοβαρά επεισόδια και συμπλοκές οπαδών με την αστυνομία.
Ήταν… Πασάς στα Γιάννενα, σημαντική νίκη και για τον Αστέρα

Με σκόρερ τον Μιχάλη Μανιά (7΄, 79΄), ο ΠΑΣ νίκησε 2-1 στα Γιάννινα την Καλλονή για την 11η αγωνιστική της Super League. Οι φιλοξενούμενοι, που στο 83΄ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ουκά με 2η κίτρινη κάρτα, ισοφάρισαν προσωρινά στο 64΄ με τον Μπαργκάν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο αποφασισμένοι στο γήπεδο με στόχο να «καθαρίσουν» από νωρίς την νίκη. Πίεσαν έντονα και επέβαλαν τον ρυθμό τους, φτάνοντας πολύ γρήγορα στο προβάδισμα. Στο 7ο λεπτό οι αμυντικοί της Καλλονής αδράνησαν «σερβίροντας» την μπάλα στον Μανιά, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε ν΄ ανοίξει το σκορ.

Μάλιστα, στο 15′ ο ΠΑΣ έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα, πρώτα με τον Τσάβες και μετά με τον Τζημόπουλο. Για μισή ώρα οι παίκτες του Πετράκη είχαν επιβληθεί πλήρως και μόνο στο τελευταίο τέταρτο έπεσε κάπως ο ρυθμός και οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, αλλά χωρίς να φανούν επικίνδυνοι.

Στο 55′ οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με κεφαλιά του Ακόστα, όμως δέκα λεπτά αργότερα (64′) η Καλλονή ισοφάρισε με ένα «ξερό» σουτ του Μπαργκάν έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ πίεσε για να πάρει πάλι το προβάδισμα, έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ίλιτς στο 66′ και στο 79′ πάλι ο Μανιάς με σουτ έκανε το 2-1.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Καλλονή, στο 83′ ο Ουκά έκανε σκληρό φάουλ, είδε την 2η κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Κάπου εκεί τέλειωσε πλέον και το ματς, αφού τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κόκκινες: 83′ Ούκα (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Καρανίκας – Κεϊτά, Μπαργκάν, Μανούσος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μανιάς (82′ Γιάκος), Κοζορώνης (75′ Γαρουφαλιάς), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Ίλιτς, Καρανίκας, Τσάβες (90′ Ηλιάδης), Ναδάλες.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης):
Χογκ, Σπυρόπουλος (70′ Αντέτζο), Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (60′ Γιορέντε), Καλτσάς, Κεϊτά, Σαμπά (78′ Κλαντρουμπσκί), Γεωργίου, Μπαργκάν, Μανούσος.

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-0

Σπουδαία νίκη με την οποία παραμένει στα «υψηλά πτώματα» της Super League πέτυχε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου (σ.σ. που διατηρείται στις τελευταίες θέσεις), χάρη στο γκολ του Φερνάντες στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απέκτησε την υπεροχή στην μεσαία γραμμή, με τον ιδιαίτερα δραστήριο Ναπολεόνι να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες. Ωστόσο οι δύο ομάδες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές στην επιθετική λειτουργία, καθώς στο πρώτο 45λεπτο, σημειώθηκαν δύο καλές φάσεις. Αρχικά, στο 18ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Μπαντής μπλόκαρε το σουτ του Λε Ταλέκ στην κίνηση, από την σέντρα του Κούρου από την αριστερή πτέρυγα, ενώ στο 30ο λεπτό, ο Ιγκλέσιας σέντραρε, ο Μάσα στόπαρε την μπάλα και σούταρε δυνατά, αλλά ο Γκορμπούνοφ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο, καθώς οι δύο προπονητές, έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στην αμυντική τακτική. Σε μία από τις ελάχιστες αξιόλογες φάσεις, στο 65ο λεπτό, ο Ναπολεόνι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και απέναντι στον Μπαντή, αλλά ο Ζησόπουλος με εντυπωσιακή προβολή, κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα την κατάλληλη στιγμή.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πίεσαν τους παίκτες του Ατρομήτου σε μία ύστατη προσπάθεια να φτάσουν στο γκολ και τελικά τα κατάφεραν στο 86ο λεπτό όταν ο Φερνάντες με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκορμπούνοφ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα…

Από εκεί και πέρα την Κυριακή, δύσκολη αποστολή θα έχει η ΑΕΚ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι το λογικό φαβορί με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα.

Σημαντικό είναι και το ματς στη Ξάνθη, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Πανιώνιο.

Η Σούπερ λίγκα θα τιμήσει τα θύματα και τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Καλλονή 2-1

19:30 (Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11
15:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός
17:15 (Περιβολίων) Πλατανιάς – Λεβαδειακός
17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη – Πανιώνιος
19:30 (Κομοτηνή) Πανθρακικός – ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11
19:30 (Βέροια) Βέροια – Ηρακλής

δολ,αμπε,sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.