isxyroi.17.11.708Δεν είναι μόνο ο πλούτος, ούτε ο έλεγχος που μπορεί να έχει κάποιος πάνω στους ανθρώπους ή σε πόρους. Πραγματικοί ισχυροί είναι εκείνοι που διαθέτουν το συνδυασμό χρημάτων και επιρροής, που τους κάνει να αλλάζουν τον κόσμο.

Εκατομμυριούχοι, CEO τεράστιων ομίλων, πολιτικοί είναι μερικοί από αυτούς που έχουν αυτή τη δυνατότητα και συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του Business Insider με τους 50 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο. Στην κορυφή, ο Μπαράκ Ομπάμα, που δείχνει την πλάτη του στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ στην τέταρτη θέση είναι η Ανγκελα Μέρκελ, ψηλότερα από κάθε άλλη γυναίκα.

Η λίστα περιλαμβάνει και δύο ιδιαίτερα γνώριμα πρόσωπα στους Ελληνες, τον Μάριο Ντράγκι- με τον επικεφαλής της ΕΚΤ να είναι στην 24η θέση- και την Κριστίν Λαγκάρντ, με τη διευθύντρια του ΔΝΤ να καταλαμβάνει την 35η. Ακόμη η λίστα περιλαμβάνει έναν φυγά, τον διαβόητο βαρόνο ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν ο οποίος το έσκασε το καλοκαίρι από φυλακή υψίστης ασφαλείας, ενώ στην τελευταία θέση την 50η είναι ο Jay Z και η Beyonce, οι μοναδικοί εκπρόσωποι της σόουμπιζ που συμπεριλήφθηκαν.

Σε ό,τι αφορά τους ηγέτες χωρών, μόλις για μία θέση έμεινε εκτός δεκάδας ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον και ένα «σκαλί» πιο κάτω- 12ος- είναι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ακόμη, 14ος είναι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, 30η η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, μία θέση πίσω της ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας, ακολουθεί ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χομεϊνί, στην 42η θέση είναι η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χε, ενώ 45ος είναι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Αυτοί είναι οι 10 πιο ισχυροί άνθρωποι στον κόσμο σύμφωνα με το Business Insider:

10. Μπιλ Γκέιτς
Επικεφαλής του Bill and Melinda Gates Foundation

9. Τσαρλς και Ντέιβιντ Κοχ
CEO και αντιπρόεδρος της Koch Industries αντίστοιχα

8. Τζάνετ Γέλεν
Πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας

7. Πάπας Φραγκίσκος

6. Ναρέντα Μόντι
Πρωθυπουργός Ινδίας

5. Γουόρεν Μπάφετ
CEO της Berkshire Hathaway

4. Ανγκελα Μέρκελ
Καγκελάριος Γερμανίας

3. Βλαντιμίρ Πούτιν
Πρόεδρος Ρωσίας

2. Σι Ζινπίνγκ
Πρόεδρος Κίνας

1. Μπαράκ Ομπάμα
Πρόεδρος ΗΠΑ

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.