συνταξ 1
Με το σύνθημα «η προσφυγιά δεν είναι επιλογή, αλλά ανάγκη επιβίωσης» και την προειδοποίηση του ιστορικού: ο πόλεμος σωρεύει σε ερείπια τα επιτεύγματα και τις προσδοκίες του ανθρώπου, ο σύλλογός μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει ως ενσάρκωση της συλλογικής υποχρέωσης για δράση, μια πράξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, που κατακλύζουν τη χώρα μας με τη συλλογή ειδών διατροφής, ενδυμασίας και φαρμακευτικού υλικού.

Τα μέλη μας, γνωρίζοντας τι σημαίνει εξαθλίωση, ξεριζωμός και ξεσπίτωμα, ανταποκρίθηκαν, απρόσμενα θετικά και σε σύντομο διάστημα.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν, ταξινομήθηκαν και συσκευάστηκαν σε 40 ογκώδη δέματα από εθελοντές και εθελόντριες, μέλη του συλλόγου και παραδόθηκαν στις 12/11 σε συνεργείο εθελοντών του Δήμου Αξιούπολης στην Ειδομένη Κιλκίς για τα παραπέρα.
Ακολούθησαν, ως εκδρομείς και ήταν παρόντα στην παράδοση 43 μέλη του συλλόγου μας συνδυάζοντας το «τερπνό μετά του ωφελίμου».

Το ωφέλιμο πέτυχε. Το τερπνό παραμερίστηκε και παραχώρησε τη θέση του στον προβληματισμό και τη περισυλλογή βλέποντας την εικόνα, που ξετυλίγονταν μπροστά μας.
Σε ένα φοβερά αφάνταστο και αφιλόξενο φυσικό περιβάλλον, που το στόλιζαν οι πολυάριθμες, πεταμένες πολύχρωμες πλαστικές σακούλες, 3000 άνθρωποι όρθιοι, ξαπλωμένοι ή καθισμένοι στο χώμα, αποτελούσαν τα συνθετικά στοιχεία του πίνακα του σύγχρονου δράματος άθελά μας το μυαλό ταξίδεψε στον Πόντο, τη Μικρά Ασία και στην Κύπρο.
συνταξ 2
Το Δ.Σ. αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τα μέλη του, που συμπαραστάθηκαν ποικιλότροπα στην πραγματοποιηθείσα ανθρωπιστική δράση και να εκφράσει θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια του στους εθελοντές και τους αστυνομικούς του χώρου συγκέντρωσης των προσφύγων στην Ειδομένη και ας έχουν υπόψη, ότι οι λαοί συμπαραστέκονται στους λαούς και οι εξουσίες στα συμφέροντα.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.