Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πότε θα μπορεί ο ιδιοκτήτης ακινήτου να αποφύγει τον έξτρα φόρο από ανείσπρακτα ενοίκια

18 Νοεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

enoikia_708_0

Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 συν 10 δις ευρώ που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνει νέα ρύθμιση για τη μη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων. 

Σύμφωνα με τη ρύθμιση  ιδιοκτήτης ακινήτου, ο οποίος τα διεκδικεί θα μπορεί να αποφύγει τον έξτρα φόρο (για εισοδήματα τα οποία δεν εισέπραξε) μόνο εφόσον έχει προηγηθεί σχετική δικαστική απόφαση σε βάρος του ενοικιαστή (διαταγή πληρωμής, αγωγή σε βάρος του κ.α δικαστικά μέτρα)

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, «τα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που δεν έχουν εισπραχθεί από τους δικαιούχους, φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, και αποκτώνται από 1.1.2015 και εξής φορολογούνται στο έτος και κατά το ποσό που αποδεδειγμένα εισπράττονται, με την προϋπόθεση ότι μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί σε βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολή ή επιδίκασης μισθωμάτων».

iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, 2015 at 18:38 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply