xores.10.11.708

Ποιοι λαοί δείχνουν τον μεγαλύτερο αλτρουισμό, δίνοντας χρόνο και χρήμα για όσους έχουν ανάγκη, βοηθώντας αγνώστους;

Ο παγκόσμιος δείκτης γενναιοδωρίας ανακοινώθηκε για το 2015, από τις  Gallup και Charities Aid Foundation, με το Μιανμάρ να καταλαμβάνει την κορυφή. Οσο για την Ελλάδα, η αλήθεια είναι πως δεν είχε και τις καλύτερες επιδόσεις.

Συνολικά, η χώρα μας βρέθηκε στην 140η θέση, ανάμεσα στις 145 που αξιολογήθηκαν. Πιο αναλυτικά, στους τρεις τομείς από τους οποίους βγαίνει η γενική κατάταξη, η Ελλάδα ήταν 110η θέση σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας σε έναν άγνωστο, στην 139η θέση σε ό,τι αφορά τη δωρεά χρημάτων και στην 132η θέση στον εθελοντισμό.

Αυτές είναι οι 10 πιο γενναιόδωρες χώρες:

10. Μαλαισία

Επεσε από την 7η θέση, αλλά οι πολίτες της πήγαν καλά στην παροχή βοήθειας σε έναν άγνωστο (27η) και στις δωρεές (17η), αλλά έπεσε η συμμετοχή τους στον εθελοντισμό.

9. Ιρλανδία

Ηταν τέταρτη το 2014. Σε ό,τι αφορά τη δωρεά χρημάτων, αυτός ο λαός είναι ο όγδοος πιο γενναιόδωρος στον κόσμο, αλλά μειώθηκε το ποσοστό εκείνων που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν βοήθεια σε άγνωστο.

8. Σρι Λάνκα

Εχει ισχυρό εθελοντικό κίνημα, είναι δεύτερη στον κόσμο σε αυτό τον τομέα με το 48% των κατοίκων να προσφέρουν βοήθεια με αυτό τον τρόπο.

7. Ολλανδία

Πέρυσι ήταν για πρώτη φορά εκτός δεκάδας, αλλά φέτος επανήλθε σε αυτή, καταγράφοντας βελτιωμένες επιδόσεις και στους τρεις τομείς στους οποίους αξιολογούνται οι χώρες.

6. Βρετανία

Ανέβηκε μία θέση καθώς φέτος κατέγραψε ελαφρά αύξηση στον εθελοντισμό, με τον οποίο ασχολείται το 32% του πληθυσμού.

5. Αυστραλία

Μία θέση ψηλότερα και αυτή η χώρα, σε σύγκριση με την περσινή κατάταξη, καθώς υπήρξε αύξηση της τάξεως του 6% στις δωρεές και 3% στον εθελοντισμό.

4. Καναδάς

Λιγότεροι Καναδοί έκαναν κάποια δωρεά φέτος, αλλά το 44% του πληθυσμού ασχολείται με τον εθελοντισμό.

3. Νέα Ζηλανδία

Είναι ο τέταρτος πιο ενεργός λαός στον εθελοντισμό φέτος, ενώ στη χώρα καταγράφηκε αύξηση 11% στις δωρεές.

2. ΗΠΑ

Μοιραζόταν την κορυφή πέρυσι, φέτος υποχώρησε μία θέση. Αυτό έγινε γιατί υπήρξε μείωση της τάξεως του 5% σε ό,τι αφορά τη δωρεά χρημάτων, τομέας στον οποίο η χώρα είναι η 12η στον κόσμο. Ομως, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού βοηθά αγνώστους (76%), τομέας στον οποίο είναι καλύτερες μόνο η Λιβερία (78%) και το Ιράκ (79%).

1. Μιανμάρ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι στην κορυφή της κατάταξης σε ό,τι αφορά τις δωρεές και τον εθελοντισμό, με το 92% των κατοίκων της να δίνει χρήματα για κάποιο καλό σκοπό το 2014. Οι περισσότεροι είναι αφοσιωμένοι βουδιστές και η φιλανθρωπία θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της θρησκείας τους. Αν και πρόκειται για μικρές δωρεές, πολλοί δίνουν χρήματα καθημερινά.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.