skordo-andres-elxi-708

Μπορεί να ακούγεται σαν την πιο απίθανη συμβουλή ραντεβού, ωστόσο, ερευνητές ισχυρίζονται πως αν θέλετε να γοητεύσετε μια γυναικά, η κολόνια και το χιούμορ δεν είναι τα σούπερ «όπλα» σας. Το μυστικό είναι το σκόρδο.

Οι επιστήμονες βρήκαν πως η μυρωδιά του ιδρώτα των ανδρών, που είχαν καταναλώσει σκόρδο, ήταν πιο ελκυστική στις γυναίκες. Οπως υποστηρίζουν, οι γυναίκες φαίνεται πως συνδέουν τη μυρωδιά αυτή με ένα άτομο που είναι υγιές.

Το σκόρδο έχει αντιβιοτικές, αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, με τις μελέτες να σημειώνουν πως βοηθά στη μείωση της εμφάνισης κρυολογήματος, περιορισμού της αρτηριακής πίεσης και εμφάνισης μορφών καρκίνου.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Στίρλινγκ στη Σκωτία και του Τσαρλς της Τσεχίας αναφέρουν πως η αντιβακτηριακή ιδιότητα του σκόρδουμπορεί απλά να κάνει τις μασχάλες να μυρίζουν πιο «γλυκά» εξαιτίας της μείωσης της πυκνότητας των μικροβίων, που προκαλούν δυσάρεστες οσμές.

«Σίγουρα, η δύσοσμη αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο στις περισσότερες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, αλλά η οσμή της μασχάλης είναι επίσης ένας σημαντικό παράγοντας στις προσωπικές σχέσεις», γράφουν οι ερευνητές στο περιοδικό Appetite.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις, ίσως εξαιτίας των επιδράσεων στην υγεία», συμπληρώνουν και τονίζουν πως:

«Από μια εξελικτική σκοπιά, ο σχηματισμός των προτιμήσεων για τη διατροφή σχετίζεται με τις οσμές του σώματος και πιθανότατα διαμορφώνουν τις σεξουαλικές επιλογές».

Για τη μελέτη, 42 άνδρες κλήθηκαν εκ περιτροπής να τρώνε ωμά σκόρδα ή κάψουλες αυτών, ή να μην καταναλώνουν καθόλου τίποτα από αυτά.

Στη συνέχεια 82 γυναίκες μύρισαν δείγματα και τα αξιολόγησαν αν είναι ευχάριστα, ελκυστικά, αρρενωπά, ενώ έκριναν και την έντασή τους.

Η μυρωδιά του σώματος των ανδρών θεωρήθηκε «πολύ πιο ελκυστική και λιγότερο έντονη», όταν είχαν φάει σκόρδο ή την κάψουλα αυτού, παρά όταν δεν είχαν φάει.

Στο πρώτο πείραμα, όταν οι άνδρες έτρωγαν 6γρ. σκόρδου, περίπου δύο σκελίδες, με ψωμί και τυρί δεν υπήρχε βαθμολογική διαφορά από όταν έτρωγαν μόνο ψωμί και τυρί.

Οταν η δόση του σκόρδου διπλασιάστηκε, η ανδρική μυρωδιά κρίθηκα πιο ελκυστική από ότι όταν δεν είχαν φάει.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.