τζιτζικ κοζανηΕπιλογή στασιμότητας και ήττας χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας το πρωί της Τρίτης (10-11) στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ

κρίθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου όταν επιπλέον 200.000 νεοδημοκράτες δεν ψήφισαν την αξιωματική αντιπολίτευση μετά από ένα “καταστροφικό” επτάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ επισήμανε ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένας άνθρωπος με 40 χρόνια ιστορίας, τον τιμά και τον εκτιμά και θεωρεί ότι κράτησε τον κομματικό μηχανισμό σε δύσκολους καιρούς, ωστόσο δεν μπορεί να “μιλήσει” στους ψηφοφόρους που άφησαν τη ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια.

Εξέφρασε μάλιστα την υποψία ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν “πολυθέλει” τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές, αλλά προτιμά να έρθουν λίγοι, καθώς έτσι ο ίδιος να αισθάνεται ότι τον συμφέρει εκλογικά, κάτι όμως που δεν συμφέρει την παράταξη.

“Δεν υπάρχουν προσωπικά θέματα μεταξύ μας, η όποια διαφωνία είναι πολιτική, το κακό είναι ότι ο ένας εκ των τεσσάρων δεν διεκδικεί ψήφο αλλά την απαιτεί, κάνει χρήση της μεταβατικής αρχηγίας του, δεν εμφανίζεται ούτε καν σε τηλεόραση”, είπε για τον κ. Μεϊμαράκη αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι δέχθηκε να γίνει η συνδιάσκεψη.

Για τους κ. Γεωργιάδη και Μητσοτάκη ανέφερε ότι τους σέβεται και ότι κάνουν μια εξαιρετική εκστρατεία αλλά όπως είπε εκφράζουν υποσύνολα και η ΝΔ για να ξαναγίνει ένα μεγάλο κόμμα πρέπει να μπορεί να μιλήσει σε όλη τη γκάμα των ψηφοφόρων που έφυγαν από την παράταξη.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα τη ΝΔ όπως την σκέφτεται ο ίδιος, τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν στελέχη τόσο έμπειρα όσο και της νέας γενιάς, με κοινό τόπο μια νέα νοοτροπία για τη ΝΔ η οποία κατά την εκτίμησή του “κλείστηκε στον εαυτό της ολα αυτά τα χρόνια”.

Αυτό είπε ο κ. Τζιτζικώστας ήταν το πρώτο λάθος του κόμματος, με το κόμμα να κλείνεται σε μια φοβική λογική “που έλεγε οτι δεν μας απασχολεί η γνώμη, η άποψη, η συμμετοχή των στελεχών, το κόμμα δεν έδωσε ρόλο, δεν ενέπλεξε στη διαδικασία νέους και δημιουργικούς σε όλη την κοινωνία”.

Το δεύτερο λάθος ήταν -σύμφωνα με τον υποψήφιο αρχηγό του κόμματος- ότι δεν προχώρησαν όσο αποφασιστικά έπρεπε τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος για να γίνει ευέλικτο και λειτουργικό και δεν τονώθηκε η πραγματική οικονομία, η παραγωγή πλούτου ενώ δεν προχώρησαν αποφασιστικά οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν δόθηκαν κίνητρα για νέες επενδύσεις και γενικά το κόμμα παρέκκλινε από την ιδεολογία του.

Επισήμανε ότι τιμά την ιστορία της ΝΔ και πως κάνει κριτική για να διορθωθεί το κόμμα ενώ πρόσθεσε πως αν γίνει αρχηγός θα θέλει την κριτική για να γίνει καλύτερος. Τάχθηκε κατά των ταμπελών που μπαίνουν κατά καιρούς στη ΝΔ καθώς την συρρικνώνουν.

“Η ΝΔ μιλάει στους πολίτες από την δημοκρατική δεξιά μέχρι τις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς”, σημείωσε. Ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ, τόνισε, θα πρέπει για το καλό της παράταξης να έχει εκλεγεί από το 50+1, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα είναι παρών στην επόμενη μέρα, σεβόμενος την άποψη των νεοδημοκρατών.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.