vernardakis708_1

Μείωση στους μισθούς των βουλευτών ύψους 10% αποκάλυψε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ενώ αναφέρθηκε και στην επιλογή δημοσίων υπαλλήλων με αυξημένα προσόντα.

Το νέο πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης και τις προβλέψεις για το νέο μισθολόγιο αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξη του στην «Αυγή της Κυριακής».

Σύμφωνα με το σχέδιο ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης που επεξεργάζεται ο κ. Βερναρδάκης σχεδιάζονται οι ακόλουθες αλλαγές:

– Αποσυνδέεται το βαθμολόγιο από το μισθολόγιο.

– Μισθολογικές ωριμάνσεις ανά διετία για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους

– Επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων αυξημένων προσόντων για τις διοικήσεις των οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου από το Εθνικό Μητρώο.

– Αμφίδρομη αξιολόγηση για τους υπαλλήλους και συλλογική αυτό-αξιολόγηση για τις δομές, με βάση τους πολίτες – χρήστες των υπηρεσιών τους.

– Μείωση 10% του βασικού μισθού των βουλευτών, που συμπαρασύρει τις αμοιβές του σημερινού και του παλαιότερου πολιτικού προσωπικού.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.