moskobisi
Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα στην Αθήνα ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ,

Πιέρ Μοσκοβισί στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό αλλά και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Μοσχοβισί αναμένεται να ενημερωθεί εκτενώς για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και να συζητήσει λεπτομερώς το θέμα των «κόκκινων» δανείων που απασχολεί έντονα την Αθήνα που προσπαθεί να προωθήσει πολιτική λύση.

Ειδικότερα, σήμερα στις 17:30 ο Πιέρ Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και μια ώρα αργότερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Αύριο, ο κ. Μοσχοβισί αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο πριν παραθέσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Μιλώντας την περασμένη Πέμπτη στο γαλλικό πρακτορείο, ο κ. Μοσχοβισί έκανε λόγο για “προκλήσεις και σκληρές αποφάσεις” που πρέπει να ληφθούν από την πλευρά της Αθήνας έως το τέλος της χρονιάς οι οποίες και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει η χώρα μας να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.

“Υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα, υπάρχουν προκλήσεις (…), αλλά διαπιστώνω μια αμοιβαία βούληση να εργαστούμε μαζί”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο επίτροπος.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.