mpil-klinton-kalei-argurw-ta-sugxaritiria-kai-o-rofos.w_l

«Νιώθω πολύ περήφανη όταν μαγειρεύω ελληνικό φαγητό στο εξωτερικό». Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάγεψε τον Μπιλ Κλίντον και διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο.

«Από πολύ μικρή γοητεύτηκα από τον χώρο της κουζίνας. Μου άρεσαν οι μυρωδιές, οι ήχοι της, όλα αυτά που έβλεπα. Παρατηρώντας τη μητέρα μου να μαγειρεύει, όλο αυτό μου κινούσε την περιέργεια, με μάγευε. Σιγά-σιγά άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο, ρώταγα πάρα πολύ και μετά όλα αυτά που μάθαινα ήθελα να τα κάνω πράξη. Έτσι ξεκίνησε το παραμύθι για μένα στο χώρο της κουζίνας», λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου , μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ξεκινώντας από την Πάρο, πλέον έχει εξελιχθεί σε πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, μαγειρεύοντας σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως το δείπνο στα βραβεία Gabby ή σεφιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική με επιφανείς ανθρώπους.

«Νιώθω πολύ περήφανη όταν μαγειρεύω ελληνικό φαγητό στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας ελληνική πρώτη ύλη γιατί ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και το βλέπω στις εκφράσεις των ανθρώπων που τα γεύονται και σε αυτά που μου λένε μετά. Το τελευταίο πού έκανα ήταν στην Αμερική το γεύμα για το “Ηellenic Initiative” που προεδρεύει ο Μπιλ Κλίντον. Αυτό που του άρεσε πολύ ήταν το ψάρι , ροφός φρικασέ με σελινόριζες. Μου έστειλε τις καλύτερες εντυπώσεις του, ότι είναι πάρα πολύ ελαφρύ, νόστιμο. Ρώτησε για τη συνταγή και του είπα ότι είναι βασισμένη σε μία ελληνική παραδοσιακή συνταγή».

Μια μεγάλη τιμή και διάκριση επιφύλασσε το φετινό καλοκαίρι στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, το ισπανικό περιοδικό «Ηοla». Κυκλοφόρησε μια ειδική, πολυτελή, διεθνή έκδοση, το περιεχόμενο της οποίας αφορούσε τις καλύτερες συνταγές και κουζίνες από όλον τον κόσμο. Από την Ελλάδα, επέλεξαν να συμπεριλάβουν τις δικές της ελληνικές συνταγές: «Είναι μεγάλη μου τιμή που με συμπεριέλαβαν σε αυτή την ειδική έκδοση του “Ηola”. Βρίσκομαι ανάμεσα σε πολλοί καταξιωμένους ξένους συναδέλφους. Επέλεξαν μόνοι τους από το βιβλίο μου κάποιες συνταγές οι οποίες βασίζονται στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα,αλλά είναι λίγο «πειραγμένες» χρησιμοποιώντας πάντα ελληνικά υλικά. Πραγματικά νιώθω πολύ περήφανη που είμαι σε αυτό το τεύχος. Έχουμε μία κοινή πορεία με την ισπανική κουζίνα, χρησιμοποιούμε σχεδόν τα ίδια».

thetoc

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.