kolokutha

Πρωταγωνιστεί σε μια γιορτή, το Halloween, που ανήκει περισσότερο στα αμερικάνικα έθιμα, αλλά γιορτάζεται σε διάφορες χώρες, από την Αυστραλία και την Κίνα, μέχρι τη

Ρουμανία και την Ιρλανδία. Η κολοκύθα, λοιπόν, βρίσκεται στα καλύτερά της και αν αντί να τη σκαλίσει κάποιος, την καταναλώσει, έχει να λάβει πολλά.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ξεπερνώντας τη συνιστώμενη ημερήσια δόση στα 100 γραμμάρια, ενώ περιέχει και βιταμίνη C, όπως και Ε. Σε μικρότερο ποσοστό μας παρέχει βιταμίνη Β6, σίδηρο, μαγνήσιο και ασβέστιο, ενώ ταυτόχρονα περιέχει πρωτεΐνη, κάλιο και φυτικές ίνες. Όλα αυτά μεταφράζονται στα παρακάτω σημαντικά οφέλη.

  • Χάρη στη βιταμίνη Α, προωθεί την υγεία των ματιών και ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό

  • Οι φυτικές της ίνες κάνουν καλό στο έντερο και βοηθούν στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης στο αίμα. Ακόμη, μας βοηθούν να αισθανόμαστε χορτάτοι και να καταναλώνουμε λιγότερο φαγητό στη συνέχεια της ημέρας
  • Προσέχει τη σιλουέτα μας με μόλις 26 θερμίδες στα 100 γραμμάρια
  • Κάνει καλό στο δέρμα, συνδυάζοντας βιταμίνες Α, Ε και C, διατηρώντας το λαμπερό και υγιές, στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής
  • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση χάρη στη βήτα καροτίνη (πρόδρομη ουσία της βιταμίνης Α) και προστατεύει από φλεγμονή στις αρθρώσεις.
  • Μας φτιάχνει τη διάθεση χάρη στην L-τρυπτοφάνη που περιέχει, μια χημική ένωση που προκαλεί συναισθήματα ευημερίας και ευτυχίας.

Για έξτρα οφέλη, καταναλώστε τόσο τη σάρκα της κολοκύθας, όσο και τους σπόρους της, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη και σίδηρο, χαρίζοντάς μας ενέργεια.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.