neoi-filoi-tropos-708

Αν βρίσκεται δύσκολη και αγχωτική τη διαδικασία να γνωρίζετε ανθρώπους και να τους κάνετε φίλους, που θα μείνουν δίπλα σας, οι επιστήμονες έρχονται να σας

βοηθήσουν, υποδεικνύοντας τον πιο εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο.

Τραγουδήστε μαζί τους. Αυτός είναι ο τρόπος που θα δεθείτε στενά με κάποιον.

Οσοι συμμετέχουν σε εβδομαδιαία μαθήματα τραγουδιού έρχονται πιο κοντά με τους άλλους πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι αυτοί που συμμετέχουν σε άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε 100 ανθρώπους.



Οι ενήλικοι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν το πόσο κοντά αισθάνονται τους γνωστούς τους στα μαθήματα. Αυτοί που κάνουν μαθήματα τραγουδιού έδωσαν 2 πόντους, ενώ οι άλλοι, που ασχολούνται με άλλη μορφή Τέχνης, έδωσαν μισό πόντο.

«Το τραγούδι φαίνεται να ”σπάει” τον πάγο, οπότε κάνουμε ένα άλμα στη διαδικασία κοινωνικού δεσίματος», τονίζει ο Eilund Pearce στο περιοδικό Royal Society Open Science και συνεχίζει:

«Εάν αναλογιστεί κανείς τους προγόνους μας, θα μπορούσε να φανταστεί κάποιο είδος τελετουργικού τραγουδιού, το οποίο φέρνει κοντά τις ομάδες, ώστε στη συνέχεια να λάβουν μέρος σε κάποια δραστηριότητα, όπως το κυνήγι».

Η θετική επιρροή της μουσικής στη ενίσχυση της διάθεσης και του να κάνει τους ανθρώπους πιο συνεργάσιμους έχει καταγραφεί, αλλά καμιά άλλη μελέτη δεν εξέτασε πως αυτή ενισχύει το κοινωνικό δέσιμο.

Την ώρα που οι περισσότερες σχέσεις ενώνονται με την ενώπιος ενωπίω αλληλεπίδραση, στη μελέτη το τραγούδι φαίνεται να συνδέει τους ανθρώπους λόγω της συγχρονισμένης φύσης της δραστηριότητας.

Τα ευρήματα, σύμφωνα με τον Pearce, μπορεί να δίνουν και μια εικόνα για το πως λειτούργησαν οι πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.