Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Ο ετήσιος εορτασμός της Πολύτεκνης Οικογένειας

31 Οκτωβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

polytek3Τελέστηκε το Σάββατο 31-10-2015 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, Θεία Λειτουργία για την ετήσιο εορτασμό της Πολύτεκνης Οικογένειας, με αφορμή την μνήμη των αγίων μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης και των 7 συν αυτώ παίδων.

Στην λειτουργία συμμετείχαν οι πολύτεκνοι ιερείς της Μητροπόλεως Γρεβενών, στους οποίους ανήκει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων νομού Γρεβενών ιεροδιδάσκαλος π. Θωμάς Γάκης.

Ο Σεβασμιώτατος στο μικρό κήρυγμά του, τόνισε πως “αν σήμερα η κοινωνία θεωρεί καημένους τους πολύτεκνους το λάθος είναι σε εμάς και όχι στις πολύτεκνες οικογένειες. Οι καημένοι είμαστε εμείς και όχι οι πολύτεκνοι που είναι τιμημένοι.. Όταν επισκέπτομαι σπίτια πολυτέκνων, ανοίγει η καρδιά μου , γιατί συναντώ πρόσωπα χαρούμενα και όχι άδειες καρέκλες… Η πολυτεκνία είναι θέμα εμπιστοσύνης στον Θεό και όχι ζήτημα οικονομικού υπολογισμού“, κατέληξε ο κ. Δαβίδ.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος διένειμε επιταγές με συμβολικό ποσό, όπως ο ίδιος τόνισε, σε τρεις οικογένειες που απέκτησαν στην φετινή χρονιά 4ο και πλέον τέκνο, ενώ έδωσε και μία Καινή Διαθήκη και μία εικόνα σε όσα παιδιά πολυτέκνων επέτυχαν στην Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δείτε εικόνες: (Κάντε κλικ πιο κάτω για μεγέθυνση)

polytek4

 

polytek2

polytek1

polytek

This entry was posted on Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2015 at 21:11 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply