pizza708_0_0

Ερευνες έχουν καταδείξει πως όσοι δειπνούν συχνά σε κάποιο εστιατόριο προσλαμβάνουν περισσότερη ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι από όσους μαγειρεύουν σπίτι τους.

Αν μιλήσουμε με θερμίδες, τότε ένα κανονικό γεύμα έξω έχει περίπου 200 θερμίδες περισσότερες από το ίδιο γεύμα στο σπίτι. Ο λόγος; Ο τρόπος παρασκευής.

Αν, λοιπόν, προτιμάτε να τρώτε έξω με φίλους και συναδέλφους σας, αλλά το αποφεύγετε από φόβο μήπως πάρετε κιλά και ξοδέψετε υπερβολικά λεφτά, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

  1. Ελέγξετε το μενού πριν φτάσετε στο εστιατόριο. Πλέον τα περισσότερα εστιατόρια, έχουν site στο οποίο μπορείς να δεις φωτογραφίες, το μενού, τα πιάτα της ημέρας, ακόμη και τις τιμές.
  2. Μην ξεχάσετε να πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος. Έτσι και δεν θα φάτε περισσότερο και θα χορτάσετε πιο γρήγορα.
  3. Προτιμήστε τα ψητά-βραστά πιάτα από τα τηγανιτά.
  4. Πείτε ναι στο κόκκινο κρασί. Το κόκκινο κρασί καίει το λίπος και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
  5. Κάνετε πως δεν βλέπετε τις σως ή τα θερμιδοφόρα toppings.
  6. Συγκεντρωθείτε στο δικό σας πιάτο. Έρευνα έχει δείξει πως δύο φίλοι που τρώνε μαζί τσιμπολογούν ο ένας από τον άλλον κατά μέσο όρο κάθε 5 λεπτά.
  7. Δημιουργήστε ένα συγκεκριμένο budget για τις εξόδους σου για φαγητό. Έτσι θα συγκρατηθείτε περισσότερο.
  8. Κάνετε σαν να μην βλέπετε το καλάθι με το ψωμί και ότι άλλο έχει.
  9. Μην ασχολείστε με το κινητό σας. Ακόμη και ένα επαγγελματικό μήνυμα, μπορεί να γίνει η αιτία για να φάτε πιο πολύ, χωρίς να το καταλάβετε.
  10. Αποφύγετε τα εστιατόρια με χαμηλό φωτισμό. Έρευνες έχουν δείξει πως το να τρώτε σε ρομαντικά, με χαμηλό φωτισμό μέρη σας κάνουν να θέλετε να μείνετε για περισσότερη ώρα. Έτσι είναι πιο πιθανό να πιείτε περισσότερο και φυσικά να πάρετε επιδόρπιο.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.