tzitzi708_6Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, τα όσα συνέβησαν στην Μαδρίτη στη σύνοδο του ΕΛΚ, κατηγορώντας ευθέως τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ότι δεν κάνει πράξη όσα λέει για την ενότητα του κόμματος.

«Υπήρξε μια αστοχία από τη ΝΔ» είπε ο κ. Τζιτζικώστας στο Βήμα fm, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στη Μαδρίτη και συνέχισε: «Ο κ. Μεϊμαράκης μιλάει για ενότητα. Μάλιστα… Την κάνει, όμως, στην πράξη; Δεν το βλέπω! Μας έκανε μια προσχηματική πρόσκληση. Αρκεί να σας πω ότι δεν βγήκε ούτε μία οικογενειακή φωτογραφία της αποστολής της Ν.Δ. στο ΕΛΚ».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας επεσήμανε ότι στο debate πρέπει να συμμετάσχουν και οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, αλλιώς να μην γίνει. «Η όλοι ή κανείς» είπε με έμφαση. Σχολίασε ακόμη ως «κακόγουστο αστείο» τα περί υπόγειας συμφωνίας του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τζιτζικώστα:

  • Για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ν.Δ. στις ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας

Πρέπει η Ν.Δ. να στηρίζει όσους νόμους έχουν μεταρρυθμιστικό πρόσημο, δηλαδή είναι στην κατεύθυνση των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα, αλλά να καταψηφίζει μέτρα που πηγάζουν από τις αριστέρες ιδεοληψίες του κ. Τσίπρα και των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και οδηγούν σε ένα νέο φαύλο κύκλο της οικονομίας μας. Συγκεκριμένο παράδειγμα, η φορολογία στην ιδιωτική εκπαίδευση, την οποία θεωρώ ότι καταστρέφει και πετυχαίνει ένα πλήγμα όχι μόνο στη μεσαία τάξη, αλλά σε κάθε ελληνική οικογένεια, η οποία στέλνει τα παιδιά της, λόγω της άθλιας εικόνας που έχει σήμερα η εκπαίδευση, στα φροντιστήρια. Και ενώ ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα το πάρει πίσω, σήμερα μαθαίνουμε ότι το μείωσε 10 μονάδες, αλλά παραμένει εδώ. Και αυτά, ήταν λόγια του αέρα. Ένα δεύτερο, είναι οι αγρότες.

  • Για την κυβέρνηση Σαμαρά και τους στόχους της υποψηφιότητάς του

Είναι υποτιμητικό και προσβλητικό για τον ίδιο. Η ιστορία της Ν.Δ. είναι μεγάλη και έχει αποδείξει ότι όποτε πέρασε κυβερνώντας αυτή τη χώρα, άφησε θετικό πρόσημο. Όλες οι κυβερνήσεις. Δεν θα μπορούσα να απαξιώνω το έργο του οποιουδήποτε και να ζητάω την ίδια στιγμή να ηγηθώ αυτής της παράταξης. Αν δεν πίστευα ότι αυτή η παράταξη έχει το ανθρώπινο δυναμικό, έχει την ιδεολογία, έχει τις ιδέες, απόψεις και συγκεκριμένες θέσεις, για ποιο λόγο να διεκδικήσω την ηγεσία της;

Εγώ πιστεύω στον ιδιωτικό τομέα, στις ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του κάνουν τεράστιο σφάλμα όταν μιλάνε για κοινωνική πολιτική χωρίς την παραγωγή πλούτου. Πώς είναι δυνατόν χωρίς να παράξουμε πλούτο, να στηρίξουμε τους κοινωνικά αδύναμους; Άρα, ασφαλώς και πιστεύω στις ιδιωτικοποιήσεις. Το Ελληνικό πρέπει να τρέξει, τα αεροδρόμια πρέπει να προχωρήσουν. Αν έτρεχαν οι ιδιωτικοποιήσεις, θα λειτουργούσαν αντισταθμιστικά σε όλα αυτά που είπαμε προηγουμένως, όπως οι αγρότες, η Παιδεία κτλ.

Στο θέμα του ΟΛΘ, έχω πει ξεκάθαρα τη θέση μου και είναι αυτή της κυβέρνησης της Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή. Ότι πρέπει να μπει ένας στρατηγικός επενδυτής στο λιμάνι.

  • Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής debate και τη σύνοδο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη

Είμαι υπέρ του debate, αλλά μόνο αν είμαστε και οι τέσσερις. Ή όλοι ή τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεύτερον, θα σας πω για το ΕΛΚ, γιατί γύρισα χθες το βράδυ πολύ προβληματισμένος. Λυπάμαι που το λέω, αλλά εδώ υπήρξε μια αστοχία από την πλευρά της Ν.Δ.

Προτάθηκε ένα πρόσωπο, οι Κύπριοι έκαναν πίσω, στη λογική ότι κάνουν πίσω για ένα πρόσωπο από την Ελλάδα και τελικά αποσύρθηκε αυτό το πρόσωπο. Έχασε ο ελληνισμός, όχι μόνο η Ελλάδα και η Ν.Δ. Δεν ρωτήθηκε κανείς από εμάς.

Ο κ. Μεϊμαράκης μιλάει για ενότητα. Μάλιστα… Την κάνει, όμως, στην πράξη; Δεν το βλέπω! Μας έκανε μια προσχηματική πρόσκληση. Αρκεί να σας πω ότι δεν βγήκε ούτε μία οικογενειακή φωτογραφία της αποστολής της Ν.Δ. στο ΕΛΚ.

  • Ο κ. Μεϊμαράκης μιλάει για ενότητα. Μάλιστα… Την κάνει, όμως, στην πράξη; Δεν το βλέπω!

Να σας πω ένα άλλο; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μεταφέρουμε τα εσωκομματικά μας προβλήματα στο φόρουμ του ΕΛΚ. Δηλαδή, προτείνεται ένα πρόσωπο χωρίς να έχει περάσει από καμία διαδικασία έγκρισης και τελικά αποσύρεται κιόλας. Είχαν αποσυρθεί οι Κύπριοι, με τη δική τους υποψηφιότητα, με αποτέλεσμα ο ελληνισμός να μείνει χωρίς την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, την οποία θα μπορούσε να έχει. Η παράταξή μας, δεν είχε ικανά στελέχη που θα μπορούσαν να ψηφιστούν; Την κυρία Γιαννάκου, τον κ. Κεφαλογιάννη ή ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν η πρώτη τοποθέτηση ότι θα ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος στο ΕΛΚ;

Θεωρώ ότι αυτό (σ.σ.: η απόσυρση της υποψηφιότητας Μπακογιάννη) έχει να κάνει με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς και με τις συμφωνίες πίσω από κλειστά γραφεία. Αυτά ακριβώς είναι που θέλω να αλλάξω στη Ν.Δ. Γιατί χθες βράδυ βρέθηκε στο δείπνο (σ.σ.: προς τιμήν του Φρ. Ολάντ) μια βουλευτής και όχι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Γιατί δεν πήγε κάποιο θεσμικό πρόσωπο; Ακριβώς (εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας πίσω από κλειστά γραφεία).

  • Για τα σενάρια σχετικά με την παρασκηνιακή στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον Αντ. Σαμαρά

Κράτησα αποστάσεις από μια συγκεκριμένη λογική που έχουν κάποιοι, διότι προβληματίζονται όταν βλέπουν ένα νέο άνθρωπο να ξεκινάει μια μάχη και να θέλει να αλλάξει την παράταξή του και να ξαναγίνει ελκυστική στην κοινωνία. Βλέπω την προσπάθεια κάποιων να εννοήσουν ή να υπονοήσουν ότι πίσω από την υποψηφιότητά μου κρύβονται συστήματα ή μηχανισμοί. Και είπα ξεκάθαρα ότι είναι κακόγουστο αστείο αν πιστεύει κάποιος ότι εάν εκλεγώ εγώ πρόεδρος της Ν.Δ., θα μπορούσε ένας πρώην πρωθυπουργός να κάνει τον αντιπρόεδρο. Είναι κακόγουστο αστείο, είναι υποτιμητικό για τον ίδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.