ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣΗ κατάργηση της δυνατότητας φορολογικού και διοικητικού συμβιβασμού δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί αναδρομικά για τα φορολογικά αδικήματα που τελέστηκαν πριν από την 1.1.2014.

Αυτό αναφέρει η συμπληρωματική γνωμοδότηση που εξέδωσε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά με το θέμα της άμεσης δίωξης στην οποία πρέπει να προχωρούν οι αρμόδιες φορολογικές αρχές υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά σε βάρος όσων διαπράττουν φορολογικά αδικήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής σε γνωμοδότηση που είχε εκδώσει, ανέφερε ότι με τον ΚΦΔ έχει καταργηθεί σιωπηρά η δυνατότητα διοικητικού και δικαστικού συμβιβασμού, με αποτέλεσμα οι φορολογικές αρχές να οφείλουν να υποβάλλουν άμεσα μηνυτήριες αναφορές σε περίπτωση φοροδιαφυγής.

Ακόμη, σύμφωνα με τη συμπληρωματική γνωμοδότηση για τις πράξεις προ την έναρξη ισχύος του ΚΦΔ εξακολουθεί να εφαρμόζεται ως επιεικέστερος ο νόμος 2523/1997 όπως συμπληρώθηκε με το Ν. 3842/2010 που επιτρέπει τη δυνατότητα συμβιβασμού και εξάλειψης του αξιοποίνου για αδικήματα τελεσθέντα έως 31.12.2013 ανεξαρτήτως του πότε αυτά διαπιστώνονται ή οριστικοποιούνται.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.