ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣΓια δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για την πορεία υλοποίησης της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, απ’ όπου θα κριθεί η

εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν συνάντηση στις 11:00 με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη για τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των αλλαγών στον νόμο Κατσέλη, των «κόκκινων» δανείων και του ΤΧΣ.

Στις 13:00 θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, ενώ στις 14:00 θα συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χριστόφορο Βερναρδάκη για το νέο Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο.

«Οι θεσμοί εξέφρασαν κάποιες αντιρρήσεις για το στόχο των πρωτογενών στο -0,25% φέτος και +0,5% του χρόνου. Αν, δηλαδή, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους. Θέλουν κάποιες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο αν, όντως, τα μέτρα οδηγούν στο -0,25% και στο +0,5%» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, χθες Τετάρτη, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου επαφών με τους θεσμούς, σημειώνοντας ότι «συμφωνούν ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη, περίπου 1,3%». «Όπως καταλαβαίνετε μπορούν να αλλάξουν τα στοιχεία και να είναι ακόμη πιο αισιόδοξα αν πάει καλά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Υπάρχει επιστροφή της αισιοδοξίας στη συζήτηση» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών που εκτίμησε ότι η δόση των 2 δισ. ευρώ θα μπορούσε να εκταμιευτεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Συζητάνε τα υπάρχοντα μέτρα να τα διατυπώσουμε ακριβώς, να τα ποσοτικοποιήσουμε και να κάνουμε και τεχνική μελέτη πώς το τάδε μέτρο οδηγεί σ’ αυτό το αποτέλεσμα και όχι σε κάποιο άλλο», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Τα πράγματα έχουν πάρει λίγο – πολύ τον δρόμο τους», είπε αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, αυτό της εκταμίευσης της δόσης τω 2 δισ. ευρώ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.