ki-708_26

Τρεις πίτσες και τρία τηγανητά κοτόπουλα έφαγε σε μια μέρα μπροστά σε μια οθόνη νεαρή νοτιοκορεάτισσα, αλλά όχι με το αζημίωτο.

Η πρώην body builder ονόματι BJ Fitness Fairy μπορεί να βγάλει έως και 4.000 δολάρια την εβδομάδα τρώγοντας οτιδήποτε ακατάλληλο υπάρχει.

Η ίδια είναι μια από τους 5.000 συνδρομητές του website Afreeca TV, υπηρεσίας streaming που αποτελεί μια κοινότητα ανθρώπων που τρώνε την νύχτα και παρακολουθούν ο ένας τον άλλον.

«Οι χρήστες με παρακολουθούν και τρώνε δι’ εμού», ανέφερε σε συνέντευξή της.

Ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς η τάση αυτή γνωστή και ως mukbang εκτός από κερδοφόρα επιχείρηση είναι και ένα σύμπτωμα της εκτεταμένης μοναξιάς που βιώνουν οι πολίτες στην Νότιο Κορέα.

Ο Champ Yang, που επίσης συμμετέχει στο mukbang, εξηγεί πως η οικονομική ύφεση και η αύξηση της ανεργίας είχε ως αποτέλεσμα πολλοί νεαροί Νοτιοκορεάτες να ζουν, να μαγειρεύουν και να τρώνε μόνοι. Το φαγητό online είναι ένας τρόπος οι μοναχικοί αυτοί άνθρωποι να έχουν μια κοινωνική επαφή.

«Στα σπίτια τους είναι μόνοι, τρώνε μόνοι, νιώθουν μοναξιά», προσθέτει ο Champ. «Όταν βλέπουν cookbang και mukbang νιώθουν παρηγοριά. Το φαγητό είναι ένας τρόπος απόδρασης από την πραγματική ζωή. Αυτό το φαγητό είναι θεραπευτικό».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.