anna-eythymiouΗ Άννα Ευθυμίου, με την ιδιότητά της τόσο ως δικηγόρου εξειδικευμένης σε θέματα εργατικού δικαίου όσο και ως πολιτευτής Ν.Δ. Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, δηλώνει τα παρακάτω:

Το ένα μετά το άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για την τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της παιδείας.

Από τη μία, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κινδυνεύει να μείνει χωρίς διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, αφού οι εργαζόμενοι αμείβονται μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ που λήγει σε ένα μήνα. Δυστυχώς, τα έσοδα από τη συμμετοχή των φοιτητών δεν επαρκούν για να καλύψουν τη μισθοδοσία των εργαζόμενων και αν δεν βρεθεί λύση με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τότε θα ακολουθήσουν σημαντικά προβλήματα.

Από την άλλη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λόγω των συνεχόμενων μειώσεων του προϋπολογισμού δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε τη στοιχειώδη λειτουργία του (ηλεκτρικό ρεύμα, φύλαξη, ενοίκια κτλ.). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι φετινοί εισακτέοι φοιτητές να μην έχουν τις ίδιες παροχές και δυνατότητες με τους φετινούς αποφοίτους. 

Παρόλο που το Υπουργείο Παιδείας και κατ’ επέκταση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ενημερωμένη για την τραγική κατάσταση στο χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, επιλέγει να παραμένει απλός θεατής του προβλήματος. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική εποχή που βιώνει η χώρα μας, αντί η κυβέρνηση να επενδύει στα λαμπρά μυαλά αυτού του τόπου προκειμένου να τα κρατήσει σ’ αυτήν, τα οδηγεί σε αδιέξοδα και στη φυγή. Το απόφθεγμα του Σωκράτη «Η παιδεία, σαν την πλούσια χώρα, παράγει όλα τα αγαθά» αναδεικνύεται σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.