Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέο σκάνδαλο στη Βραζιλία -Ο πρόεδρος της Βουλής κατηγορείται για φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων…

18 Οκτωβρίου, 2015 by Σταματίνα

cunha_17.10_708

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις στη Βραζιλία που σχετίζονται με το σκάνδαλο διαφθοράς στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου, την Petrobras.

Οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του προέδρου της Βουλής, Εντουάρντο Κούνια, για φοροδιαφυγή 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ηδη ο Κούνια είχε κατηγορηθεί από εισαγγελείς τον Αύγουστο ότι πήρε κάτω από το τραπέζι πέντε εκατομμύρια δολάρια για να εγκρίνει μια σύμβαση της Petrobras, σε ένα σκάνδαλο που υπολογίζεται ότι προκάλεσε στην εταιρεία αθροιστικά ζημίες ύψους 2 δισεκ. δολαρίων από το 2004 ως το 2014.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξάλλου αποκαλύφθηκε ότι ο Κούνια και η σύζυγός του διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, με τον πολιτικό να διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτουν.

Την ίδια ώρα, νέους μπελάδες έχει η Ντίλμα Ρούσεφ, καθώς η ομοσπονδιακή αστυνομία της χώρας κάνει έρευνα για πιθανές παρατυπίες κατά την προεκλογική εκστρατεία της προέδρου της Βραζιλίας.

Η προεδρία απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την έρευνα, στόχος της οποίας είναι να εξακριβωθεί εάν η Ρουσέφ και ο συνυποψήφιός της, ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ, καταχράστηκαν την εξουσία τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και εάν υπήρξε οποιαδήποτε παρανομία που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.

Εάν υπάρξει καταδικαστική απόφαση, η εκλογική νίκη της Ρουσέφ τον περασμένο Οκτώβριο θα μπορούσε να ακυρωθεί. Ωστόσο, η έρευνα και η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να διαρκέσει μήνες, αν όχι χρόνια, ενώ η πρόεδρος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, 2015 at 13:41 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply