ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗΟι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και οι ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την καταβολή χρηματικών εγγυήσεων από

κρατούμενους που θέλουν να αποφυλακιστούν, άνοιξαν την πόρτα των φυλακών για την Βίκυ Σταμάτη.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων με απόφαση του αποφυλακίζει την Βίκυ Σταμάτη με εγγύηση 50.000 ευρώ. Ωστόσο, η κρατούμενη δήλωσε πως δεν έχει χρήματα για να βγει.

Την Πέμπτη βρέθηκε λύση αφού ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, έκανε χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατουμένους για να αποφυλακιστούν.

Με βάση αυτή την υπουργική απόφαση και μετά από συννενόηση με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ο κ. Παγορόπουλος κατάφερε να αποφυλακίσει τη Βίκυ Σταμάτη.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση που ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί, καταλαμβάνει όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κ.λπ.) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους.

Πλέον, η Βίκυ Σταμάτη με την κατάθεση του διαβατηρίου εκ μέρους της θα βγει κανονικά ελεύθερη από το Δρομοκαίτειο.

koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.