Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη χωρίς να δώσει εγγύηση λόγω capital controls

16 Οκτωβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗΟι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και οι ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την καταβολή χρηματικών εγγυήσεων από

κρατούμενους που θέλουν να αποφυλακιστούν, άνοιξαν την πόρτα των φυλακών για την Βίκυ Σταμάτη.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων με απόφαση του αποφυλακίζει την Βίκυ Σταμάτη με εγγύηση 50.000 ευρώ. Ωστόσο, η κρατούμενη δήλωσε πως δεν έχει χρήματα για να βγει.

Την Πέμπτη βρέθηκε λύση αφού ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, έκανε χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατουμένους για να αποφυλακιστούν.

Με βάση αυτή την υπουργική απόφαση και μετά από συννενόηση με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ο κ. Παγορόπουλος κατάφερε να αποφυλακίσει τη Βίκυ Σταμάτη.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση που ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί, καταλαμβάνει όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κ.λπ.) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους.

Πλέον, η Βίκυ Σταμάτη με την κατάθεση του διαβατηρίου εκ μέρους της θα βγει κανονικά ελεύθερη από το Δρομοκαίτειο.

koolnews

This entry was posted on Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2015 at 09:50 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply