Κινδυνεύει με παραγραφή η λίστα Λαγκάρντ
alejiadhs - αλεξιαδησ
Ενα μικρό βήμα πίσω σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου για τα ενοίκια κάνει η κυβέρνηση, υπό το βάρος της πίεσης της αντιπολίτευσης αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Βγάζοντας «είδηση» από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι καταργούνται οι παράγραφοι 5 και 6 του άρθρου 2 του πολυνομοσχεδίου.

Η παράγραφος 5 του Άρθρου 2, προβλέπει αύξηση του συντελεστή φορολόγησης ενοικίων στο 15% από 11% για ετήσια έσοδα έως 12.000 ευρώ, και στο 35% από 33% για έσοδα άνω των 12.000 ευρώ. Ετσι, με την κατάργηση της σχετικής παραγράφου, η κλίμακες παραμένουν στο 11% και 33% αντιστοίχως.

Οι αυξήσεις θα ίσχυαν αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2015 και θα απέφεραν στα δημόσια ταμεία περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με την διάταξη για τα ανείσπρακτα ενοίκια, που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι παραμένει, ωστόσο άφησε ένα «παράθυρο»: «Το ότι θα εισπράττονται δεν σημαίνει και ότι θα φορολογούνται» είπε για να προσθέσει πως η κυβέρνηση αναζητά τρόπους διαμόρφωσής της και ανάλογης διατύπωσης καθώς «δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η ιστορία».

Κινδυνεύει με παραγραφή η λίστα Λαγκάρντ

Ο κ. Αλεξιάδης προσέθεσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραταθεί η προθεσμία παραγραφής αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αδικημάτων που προκύπτουν από τη λίστα Λαγκάρντ. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, αυτό προσκρούει στην άρνηση των θεσμών, οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι ο όγκος των υποθέσεων είναι τόσο μεγάλος που είναι αδύνατη η διερεύνηση τους.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.