delta-omadda-708

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξετάζει τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών.

Μία από αυτές τις αλλαγές είναι η τριχοτόμηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ με τους άνδρες της να πηγαίνουν στα ΜΑΤ, στην ΟΠΚΕ και τη ΔΙΑΣ. Μάλιστα οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ που θα υπαχθούν στα ΜΑΤ θα ενεργούν υποστηρικτικά ως «ομάδες συλλήψεων».

Προς το παρόν πάντως η συγκεκριμένη αλλαγή δεν έχει «κλειδώσει», καθώς η νέα ηγεσία του υπουργείο δεν έχει καταλήξει, ωστόσο στόχος είναι να περιοριστεί η επιχειρησιακή αυτονομία της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καθώς σε βάρος της έχουν διατυπωθεί καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας.

Λεπτομερέστερες πάντως για την συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά και για το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας πρόκειται να ανακοινώσει σε σημερινή συνέντευξη Τύπου (16:00) ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.