ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΔΜετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση – την δεύτερη κατά σειρά – τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κατέληξαν στην ημερομηνία εκλογής πρόεδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία είναι η Κυριακή 22 Νοεμβρίου, οπότε αν απαιτηθεί και δεύτερος γύρος, η τελική ψηφοφορία θα γίνει την επομένη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΑ της ΝΔ κράτησε πάνω από 5 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00. Μετά από έντονο προβληματισμό ως προς τα χρονικά περιθώρια και διαβουλεύσεις με τους παρόντες εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, κατέληξαν στις εν λόγω ημερομηνίες.

Ο χρόνος εκλογής προέδρου προέκυψε και από τις τεχνικές δυσκολίες, καθώς η εταιρεία που θα αναλάβει να οργανώσει την διαδικασία και να στήσει το λογισμικό, απαιτεί συγκεκριμένο διάστημα.

Προβληματισμός υπήρξε και για το κόστος της εκλογικής διαδικασίας, το οποίο υπολογίζεται στα 450.000 – 600.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να στηθούν περίπου 1.200 – 1.300 κάλπες σε όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με το αντίτιμο που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι προσέλθουν στις κάλπες, στο τραπέζι έχουν πέσει δύο προτάσεις: Η μια ζητά να ορισθεί υψηλό κόστος, της τάξης των 20 ευρώ, για να αποθαρρυνθούν οι «περαστικοί» Η άλλη, προτείνει χαμηλό αντίτιμο, της τάξης του 1 ή των 2 ευρώ και μάλιστα να εξαιρεθούν οι ευπαθείς ομάδες από αυτό,

Της 17μελούς επιτροπής προήδρευσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Τον Ευ. Μεϊμαράκη εκπροσώπησε ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τάσος Γαϊτάνης, τον Απόστολο Τζιτζικώστα η βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Αδωνι Γεωργιάδη ο Στέφανος Σταμούλης.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.