22Το 4ο 12/Θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» γιόρτασε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ο θεματικός άξονας του Σχολικού Έτους 2015-2016 είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Με ενθουσιασμό οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στις αθλοπαιδιές που διοργανώθηκαν με την βοήθεια όλων των δασκάλων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων αποκομίζοντας τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής και της προσπάθειας.

Τουρνουά Μπάσκετ, Βόλεϊ, παιδαγωγικά παιχνίδια παραδοσιακοί χοροί, γνωριμία των μικρών μαθητών με το Τένις, Aerobic, Χορό, Ζωγραφική, προβολή ταινιών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με συμμετοχή όλων των μαθητών και άφθονο παιχνίδι ήταν οι δράσεις που οι μαθητές μας απόλαυσαν με αθλητικό ήθος και «ευ αγωνίζεσθαι».

Ευχαριστούμε τις γυμνάστριες του σχολείου μας κες Παπαδοπούλου και Γούλια, που ηγήθηκαν της «εξόρμησης» με τη συνοδεία συναδέλφων και εξέπληξαν ευχάριστα τους μαθητές μας χαρίζοντάς τους ένα εκπληκτικό πρωινό και τη χαρά της συμμετοχής.

Ευχόμενοι η σημερινή ημέρα να πρόσθεσε το λιθαράκι της στην κατανόηση ότι στον αθλητισμό και τη ζωή όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά και ίσοι ή ισότιμοι, δίνουμε την υπόσχεση αρωγής σε κάθε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στο να προκύψουν οι αυριανοί Δια Βίου Ασκούμενοι και στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Ο Διευθυντής

Φώτιος Μπαζάκας

Δείτε φωτογραφίες του δασκάλου Γιώργου Κωνσταντινίδη:


4dim-greven.gresch.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.