κωνσταντινιδησΜε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 1η γιορτή Μανιταριού που διοργάνωσαν στην Καλαμπάκα οι υπεύθυνοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και

Μουσείου Μανιταριών, το περασμένο σαββατοκύριακο.

Πέντε χιλιάδες κόσμος, οκτώ χιλιάδες μερίδες φαγητού με μανιτάρι, είκοσι διαφορετικά μαγειρέματα από δέκα διαφορετικούς σεφ, άφθονο κρασί και μπύρα, είναι ο απολογισμός σε αριθμούς της 1ης Γιορτής Μανιταριού που έγινε στην Καλαμπάκα.

Η Γιορτή ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής με το στήσιμο στο Μουσείο της έκθεσης έργων μανιταροτέχνης στην οποία συμμετείχαν περίπου δέκα καλλιτέχνες.

Ο Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας Γιώργος Κωνσταντινίδης

Το πρωί του Σαββάτου, περίπου τετρακόσιοι άνθρωποι ανέβηκαν στα γύρω βουνά και με την καθοδήγηση των ειδικών συνέλεξαν δεκάδες διαφορετικά είδη μανιταριών, τα οποία ταυτοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας κύριο Γιώργο Κωνσταντινίδη και εκτέθηκαν σε ειδικό χώρο για να τα απολαύσουν οι επισκέπτες.

Από το απόγευμα και μετά συνέβη το αδιαχώρητο. Η κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας αποδείχθηκε πραγματικά πολύ μικρή για να χωρέσει τόσες χιλιάδες κόσμο.

Συνωστισμός για να παρακολουθήσουν την πολύ επιτυχημένη παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των Μανιταριών» που έδωσε το θεατρικό εργαστήρι “Επι Σταγών”. Μεγάλο πλήθος στη μουσική σκηνή όπου απόλαυσε τα συγκροτήματα “Βγοντζάκια” και “Manitarock”.

Εκεί όμως που έγινε ο μεγάλος συνωστισμός ήταν στο χώρο που δημιουργούσαν οι σεφ. Χιλιάδες μερίδες μανιταρόσουπας, μανιταροπίλαφου, ψητών μανιταριών, μανιταρόπιτας και άλλων μανιταροεδεσμάτων προσφέρθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες οι οποίοι απόλαυσαν μοναδικές γεύσεις.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν και απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό, εκτός από το διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών κύριο Νίκο Πάλλα, ο δήμαρχος Καλαμπάκας κύριος Σινάνης Χρήστος και ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Μπάρδας Κωνσταντίνος.

Μετά την επιτυχία της, η γιορτή είναι προφανές ότι θα γίνεται πλέον κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, όπως άλλωστε ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.