boylh - βουλη 2015
Ολοκληρώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα η μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή και των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων του Σώματος, στην οποία μετείχαν συνολικά 294 βουλευτές. Να σημειωθεί ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει πως τo πρoεδρείo της Boυλής απαρτίζεται από τoν πρόεδρo, επτά αντιπρoέδρoυς, τρεις κoσμήτoρες και έξι γραμματείς.

Πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, με 197 ψήφους (υπήρξαν 64 λευκά και 6 άκυρα).

Δεύτερος αντιπρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος έλαβε 205 ψήφους, ενώ υπήρξαν 64 λευκά και 6 άκυρα.

Τρίτη αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, λαμβάνοντας 183 ψήφους (υπήρξαν 64 λευκά και 6 άκυρα).

Τέταρτος αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έλαβε 267 ψήφους, ενω υπήρξαν και 27 λευκά.

Έκτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος έλαβε 245 ψήφους, 40 λευκά και 5 άκυρα.

Έβδομος αντιπρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος έλαβε 229 ψήφους, 6 λευκά και 49 άκυρα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ:

Κοσμήτορες εξελέγησαν οι βουλευτές Νάσος Αθανασίου (με 208 ψήφους, 66 λευκά και 7 άκυρα) και Γιώργος Πάντζας (με 208 ψήφους, 66 λευκά και 7 άκυρα).

Γραμματείς εξελέγησαν οι βουλευτές Αναστασία Γκαρά, Μάριος Κάτσης, Γιάννης Σαρακιώτης και Γιώργος Ψυχογιός (με 208 ψήφους, 66 λευκά και 7 άκυρα, έκαστος)

Από τη ΝΔ:

Κοσμήτορας εξελέγη ο Κώστας Κουκοδήμος (με 268 ψήφους, 20 λευκά και 2 άκυρα) και γραμματέας ο Γιάννης Κεφαλογιάννης (με 268 ψήφους, 20 λευκά και 2 άκυρα).

Οι προτάσεις της Χρυσής Αυγής για τη θέση του πέμπτου αντιπροέδρου και του γραμματέα δεν έγιναν δεκτές από την πλειοψηφία του Σώματος. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αϊβατίδης έλαβε 59 ψήφους, 186 λευκά και 49 άκυρα και ο Νίκος Κούζηλος 27 ψήφους, 184 λευκά και 49 άκυρα και δεν εξελέγησαν, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει πως:

  • Οι πρώτος, δεύτερος και τρίτος Αντιπρόεδροι, δύο Κοσμήτορες και τέσσερις Γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα
  • Ο τέταρτος Αντιπρόεδρος, ένας Κοσμήτορας και ένας Γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης
  • Ο πέμπτος Αντιπρόεδρος και ένας Γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης
  • Ο έκτος Αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης
  • Ο έβδομος Αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.