kats_1

Μέχρι το τέλος του έτους, το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2016, θα έχουν αρθεί οι κεφαλαιακοί περιορισμοί (capital control), ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τραπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στη συνεδρίαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Στην ομιλία της η Λ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τον πτωχευτικό κώδικα και άλλα θέματα της αρμοδιότητά της.

Σύμφωνα με τη Λ. Κατσέλη, μέχρι το τέλος του έτους και το αργότερο στις αρχές του 2016, θα αρθούν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί και έως τότε θα έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με στόχο τη ρευστότητα στην αγορά και την ανάπτυξη της χώρας.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα πρώτα νούμερα για τις κεφαλαιακές ανάγκες, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων ανεξαρτήτως ποσού.

Αναφορικά με τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση (εκπόνηση βασικού σεναρίου για το ποιες θα είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες βάσει εκτιμήσεων σε βάθος τριετίας) και η τρίτη φάση που αφορά στην εκτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών κάτω από ακραίες συνθήκες, θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οπότε η συνολική εικόνα θα είναι γνωστή τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.