isis7_4 Εκατοντάδες «φανατισμένοι» τζιχαντιστές εγκαταλείπουν το Ισλαμικό Κράτος και αναζητούν άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, αφού το ISIS μείωσε τις αμοιβές τους κατά περίπου 200 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε χθες βράδυ.

Συγκεκριμένα οι μαχητές του ISIS φέρεται να πληρώνονταν περίπου 260 ευρώ το μήνα για τις υπηρεσίες τους, έως ότου η τρομοκρατική ομάδα αντιμετώπισε οικονομικές ελλείψεις που έριξαν τους μισθούς τους στα 65 ευρώ. Εκτοτε τουλάχιστον 200 ένοπλοι εγκατέλειψαν την οργάνωση και αναμένονται κι άλλες αποχωρήσεις.


Οι μαχητές του ISIS, που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν η πλουσιότερη εξτρεμιστική οργάνωση του κόσμου, τώρα υποχωρεί από το βόρειο Ιράκ για να κερδίσει περισσότερα χρήματα από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

Το ISIS, με επικεφαλής τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, έχει αντιμετωπίσει προβλήματα, δεδομένου ότι οι αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία, δημιούργησαν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Η ομάδα βγάζει τα χρήματα της από ληστείες τραπεζών, κλοπή πετρελαίου και λαθραία διακίνηση ανθρώπων, αλλά πλέον η δραστηριότητα τους έχει περικοπεί στις εμπόλεμες ζώνες, από φόβους επίθεσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Μια πηγή στη Βαγδάτη δήλωσε στην Mirror: «Οι μαχητές έφυγαν μαζικά από το ISIS καθώς τα χρήματα που κάποτε λάμβαναν αφειδώς γίνονται όλο και λιγότερα. Κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι με τις προοπτικές τους στην οργάνωση»

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι οι αρχηγοί του ISIS ανησυχούν ότι η τεράστια επέκτασή τους στη Βόρεια Αφρική θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον οικονομικά προβλήματα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.