megali-apati-me-kratiseis-maimou-aeroporikwn-eisitiriwn.w_lΠρωταγωνιστής της απάτης είναι υπεύθυνη γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Αθήνα, η οποία φέρεται να αποκόμισε παράνομο κέρδος ύψους 300.000 ευρώ.

Περισσότεροι από 200 πολίτες έπεσαν θύματα μεγάλης διαδικτυακής απάτης με κρατήσεις-μαϊμού αεροπορικών εισιτηρίων.

Εισέπραττε από πελάτες το πλήρες χρηματικό αντίτιμο ενός εισιτηρίου, ενώ οι συνεργοί της, το ίδιο εισιτήριο το αγόραζαν διαδικτυακά με τη χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών χρεώνοντας τον πραγματικό κάτοχο εν αγνοία του.

Πρωταγωνιστής της απάτης είναιυπεύθυνη γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Αθήνα, η οποία φέρεται να αποκόμισε παράνομο κέρδος ύψους 300.000 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται εκτός από την 59χρονη υπεύθυνη του ταξιδιωτικού γραφείου, ένας 21χρονος νεαρός και ένας 26χρονος από τη Γεωργία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τα οποία, σε δεκάδες περιπτώσεις το ταξιδιωτικό γραφείο προχωρούσε σε απατηλές πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσω διαδικτύου με τη χρήση κλεμμένων στοιχείων καρτών πληρωμής.

Οι καταγγελίες τέθηκαν υπόψιν της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας, για την περαιτέρω διερεύνηση των στοιχείων που προέκυψαν.

Μετά την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των τριών ατόμων στην επίμαχη υπόθεση και προσδιορίστηκε γεωγραφικά ο τόπος κατοικίας τους.

Η 59χρονη υπεύθυνη ταξιδιωτικού γραφείου προέβαινε σε απατηλές πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς εισέπραττε από πελάτες το πλήρες χρηματικό αντίτιμο ενός εισιτηρίου, ενώ οι δύο  προαναφερόμενοι συνεργοί της, το ίδιο εισιτήριο το αγόραζαν διαδικτυακά με τη χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών χρεώνοντας τον πραγματικό κάτοχο εν αγνοία του.

Με τον τρόπο αυτό περίπου 200 πολίτες αγόρασαν εν αγνοία τους εισιτήρια-μαϊμού και εντοπίστηκαν από την Αστυνομία στο αεροδρόμιο πριν πετάξουν για τον προορισμό τους. Πολλοί από αυτούς προσέφυγαν δικαστικά κατά του ταξιδιωτικού γραφείου για να αποζημιωθούν για τα χρήματα που έχασαν.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν την 25-09-2015 εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, διενεργήσαν έρευνες στις οικίες και τους χώρους εργασίας των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε έντυπο υλικό που σχετίζεται με την παράνομη δραστηριότητά τους.

Από τη μέχρι σήμερα αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον τρεις (3) περιπτώσεις πώλησης εισιτηρίων, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί με χρήση κλεμμένων στοιχείων καρτών πληρωμής, ενώ διερευνώνται περισσότερες από εκατόν έντεκα (111) περιπτώσεις ύποπτων συναλλαγών, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, εξετάζονται ενδεχόμενες παραβάσεις φορολογικού ενδιαφέροντος (ανακριβή απόδοση Φ.Π.Α. κ.τ.λ.).

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των εμπλεκομένων και σε άλλες παρόμοιες και συναφείς αξιόποινες πράξεις.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.