Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα ραβασάκια της Εφορίας που έρχονται

29 Σεπτεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

propilakisan-eforiakous-pou-ekanan-elegxo-se-paniguri.w_lΜε τις αποδείξεις στα χέρια κινδυνεύουν να μείνουν οι φορολογούμενοι μια και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμα αποφασίσει πόσες πρέπει να συγκεντρωθούν για να χτιστεί το αφορολόγητο.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Mega, στον αέρα παραμένει και ο σχεδιασμός του 2016, καθώς αν και υπάρχει σκέψη να συνδεθεί το αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, είναι πλέον αμφίβολο αν προλαβαίνουν να προμηθευτούν όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες το ειδικό μηχάνημα έως τις αρχές του Ιανουαρίου.

Το αφορολόγητο αναμένεται να είναι στα 12.000 ευρώ, ενώ το υπουργείο σχεδιάζει την εφαρμογή μικρών συντελεστών για τις επόμενες 10.000 – 15.000 ευρώ ώστε να αποφευχθούν οι επιβαρύνσεις.

Έρχεται φοροκαταιγίδα

Με μία καθυστέρηση μερικών μηνών, εκατομμύρια φορολογούμενοι πρόκειται να δουν στους λογαριασμούς τους τον ΕΝΦΙΑ, από τον οποίο το κράτος αναμένει 2,650 δισ. ευρώ σε 5 δόσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση στην εισφορά των Ελλήνων για τους φόρους ακινήτων η οποία αναμένεται να φτάσει το 1,4% του ΑΕΠ από το 0,4% που ήταν προηγουμένως.

Ταυτόχρονα, έρχονται:

  • Νέα “φουσκωμένα” εκκαθαριστικά έρχονται για τους αγρότες με την προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%
  • Νέα “φουσκωμένα” εκκαθαριστικά για επιχειρήσεις με την προκαταβολή φόρου από το 80% στο 100%
  • “Ψαλίδι” 50% στο κονδύλι επιδόματος θέρμανσης
  • Νέα εκκαθαριστικά Φόρου Πολυτελείας στα Ι.Χ από το 10% στο 13% (άνω των 2.500 κ.ε.).

Και ακολουθούν:

  • Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πρώτα νησιά
  • Η αύξηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο από τα 6 λεπτά στα 20 λεπτά το λίτρο
  • Η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση (ή ισοδύναμα 300- 350 εκατ. ευρώ).

Όπως αποκάλυψε η Κομισιόν, οι έμμεσοι φόροι από το 11,7% του ΑΕΠ στην αρχή της κρίσης, πλέον ανέρχονται στο 15,9% του ΑΕΠ, χτυπώντας αδιακρίτως και τα χαμηλά εισοδήματα.


iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2015 at 11:56 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply